Seafighter One

description

Η μεγάλη αγάπη για το σκάφος και τη θάλασσα οδήγησε τον κ. Πέτρο Καραμιχάλη μηχανολόγο μηχανικό, να δημιουργήσει την εταιρεία Seafighter Rib προκειμένου να κατασκευάζει φουσκωτά σκάφη, με ιδανικές για αυτόν προδιαγραφές για οικογενειακές διακοπές και ναυτικό τουρισμό.

Το 2004 ξεκίνησε η κατασκευή του Seafighter One 998, για να τελειοποιηθεί και να πέσει στο νερό το 2008.

description

Η κλιμακωτή γάστρα του με καθαρά off shore χαρακτήρα πλαισιώνεται από δύο steps και με μήκος 9.98 μ. είναι ιδανική για το ταξίδεμα στις ελληνικές θάλασσες, προσφέροντας υψηλές ταχύτητες ακόμη και με δύσκολο κυματισμό.

Η έξυπνα χαμηλή υπερκατασκευή της καμπίνας και του ανοιχτού παρμπρίζ που προστατεύει απόλυτα από τον αέρα και το spray, δεν αλλοιώνουν καθόλου την αεροδυναμική γραμμή του σκάφους.

description

Το εντυπωσιακό πιλοτήριο επενδυμένο με carbon φιλοξενεί όλα τα όργανα του σκάφους, τα χειριστήρια, τους διακόπτες, το GPS, με απόλυτη τάξη.

description

Στο κόκπιτ υπάρχει το άνετο διπλό κάθισμα για τον κυβερνήτη, που ανασηκώνοντάς το ανακαλύπτουμε τον νεροχύτη και την εστία υγραερίου. Το κάθισμα περιλαμβάνει επίσης ένα ηλεκτρικό ψυγείο 49 λίτρων ενώ στο πίσω μέρος σχηματίζεται καναπές δύο ατόμων με ενσωματωμένο ένα ψυγείο πάγου χωρητικότητας 120 λίτρων.

description

Ο άνετος πρυμνιός καναπές, ιδανικός για τέσσερα άτομα διαθέτει μεγάλο αποθηκευτικό χώρο στο κάτω μέρος.

description

Το μεσαίο μαξιλάρι αφαιρείται, όπως και από τον άνετο χώρο για ηλιοθεραπεία που αναπτύσσεται πίσω από τον καναπέ και έτσι μπορούμε εύκολα και με ασφάλεια να βαδίσουμε προς την πλατφόρμα μπάνιου στην πρύμνη η οποία κρύβει την χωνευτή σκάλα για το μπάνιο.

Ο εργάτης της άγκυρας είναι τοποθετημένος εξωτερικά, και η καδένα μαζεύεται σε στρίτσο στην πλώρη, μπροστά από το hutch της καμπίνας.

Κάτω από το πάτωμα του κόκπιτ υπάρχουν οι δύο δεξαμενές καυσίμου χωρητικότητας 2χ300 λίτρα καθώς και η 140 λίτρων δεξαμενή του νερού.

Το καπάκι του μηχανοστασίου μονωμένο εσωτερικά με μόνωση της 3Μ και εξοπλισμένο με αυτόματο πυροσβεστήρα οροφής σηκώνεται ηλεκτροϋδραυλικά.

description

Το μεγάλο μηχανοστάσιο άριστα διαμορφωμένο φιλοξενεί τους κινητήρες, την ηλεκτρική εγκατάσταση, τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, τις τέσσερις μπαταρίες και τις υδατοπαγίδες.

Στο εσωτερικό του σκάφους μπαίνουμε από την συρόμενη πόρτα η οποία είναι κατασκευασμένη από φιμέ πλεξιγκλάς.

description

Η καμπίνα με ύψος κέντρου 1.70 μ. μας ξαφνιάζει ευχάριστα με την άνεση, την εργονομία και τους χώρους που διαθέτει, ιδανικούς για ένα δεκάμετρο φουσκωτό σκάφος.

description

Στη πλώρη έχουμε ένα μεγάλο τριγωνικό κρεβάτι δύο μέτρων. Στο σαλόνι της καμπίνας, οι δύο αντικριστοί καναπέδες, με την προσθήκη ενός μαξιλαριού μπορούν να φιλοξενήσουν δύο άτομα για ύπνο σε ένα άνετο κρεβάτι με διαστάσεις 1.30 μ. χ 1.85 μ.

Όλο το εσωτερικό του σκάφους είναι ιδιαίτερα προσεγμένο. Επενδυμένο με
δερματίνη, led φώτα οροφής, hutch Lewmar με σίτα και σκίαση καθώς και ξύλο teak στο πάτωμα.

Οι αποθηκευτικοί χώροι κάτω από τα κρεβάτια και τους καναπέδες είναι επαρκείς για την τακτοποίηση των σωστικών και των αποσκευών των επιβατών.

description

Στην διάρκεια των διακοπών, η κλειστή τουαλέτα με το ντους και το ζεστό νερό είναι πολύ βασικά για ανθρώπους που θέλουν να ζουν στο σκάφος.

description

Το Seafighter One είναι χωρίς καμία αμφιβολία ένα πανέμορφο δεκάμετρο σκάφος με εξαιρετικό minimal σχεδιασμό και άριστη ποιότητα κατασκευής.

Χαρίζει άνεση, ασφάλεια, ταχύτητα, καλή πλεύση ακόμη και με δυνατό καιρό, και με μια πραγματικά εκπληκτική τιμή στις 70.000,00 ευρώ (η οποία αφορά το σκάφος με τον βασικό εξοπλισμό του), γίνεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικό για την κατηγορία του.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ολικό μήκος : 10,63 μ.
Πιστοποιημένο μήκος γάστρας : 9,98 μ.
Ολικό πλάτος : 3,06 μ.
Εσωτερικό πλάτος 1,85 μ.
Βύθισμα με πλήρες φορτίο : 0,57 μ.
Διάμετρος αεροθαλάμων:0,40 – 0,60 μ.
Αριθμός αεροθαλάμων : 8
Υλικό αεροθαλάμων:H/N Pennel Flipo Orca 1670 dtex
Είσοδος πλώρης:53 μοίρες
Deadrise πρύμα:24 – 26 μοίρες
Τύπος γάστρας:Deep V, κλιμακωτή με 2 αεριζόμενα steps
Προτεινόμενη ισχύς:2 x 300 hp
Δεξαμενές καυσίμου:2 x 300 λίτρα
Δεξαμενή νερού:140 λίτρα
Βάρος χωρίς κινητήρες με βασικό εξοπλισμό:2.200 κιλά
Αριθμός επιβατών 12
Πιστοποίηση CE : C

Πίνακας κατανάλωσης

description

Για περισσότερες πληροφορίες:

Seafighter Rib

Πέτρος Καραμιχάλης
Λεωφ. Αγίας Μαρίνας 20, 19400 Κορωπί
Τηλ. 210 6628702, 6944655076
e-mail: [email protected]
www.seafighter-rib.gr

Δείτε όλα τα σκάφη της Seafighter