MV MITO 31 C

Το ιταλικό ναυπηγείο Motonautica Vesuviana παρουσίασε ένα ακόμη  εντυπωσιακό κατόρθωμά του, που δεν είναι άλλο από το RIB  MV MITO 31. Είναι ακόμη πανέμορφο σκάφος , που ικανοποιεί  τις ανάγκες των ιδιοκτητών του και τους προσφέρει ασφάλεια, άνεση και υψηλές ταχύτητες.

Το κόστος του μπορεί να μην είναι χαμηλό, αλλά σίγουρα αξίζει τα χρήματά του  για τον  άψογο σχεδιασμό του, την κατασκευή του,  και τις εντυπωσιακές του επιδόσεις.

Οι διαστάσεις του είναι 9,35 μέτρα στο μήκος και 3,30 μέτρα στο πλάτος, ενώ το βάρος του υπολογίζεται στα 1900 κιλά όταν είναι κενό, δηλαδή έχει ικανοποιητικό βάρος σε σύγκριση με το μέγεθός του και τα όσα προσφέρει.

H πρύμνη του, όπως και το υπόλοιπο σκάφος, έχει πολύ καλές αναλογίες στους χώρους του. Έχει ευρύχωρη πλώρη με οξεία  κλίση, η οποία αρχίζει να μειώνεται προς το transom. Ακόμα τα παρατροπίδια του RIB έχουν μεγαλύτερο μέγεθος κοντά στη πρύμνη. Η γάστρα έχει σχεδιαστεί με πολύ προσοχή και λεπτομέρεια και μπορεί να φιλοξενήσει δύο εξωλέμβιες μηχανές  των 350 ίππων.

Οι αεροθάλαμοι του  MV MITO 31, με διάμετρο από 0,60 έως 0.50 μέτρα, προσφέρουν ιδιαίτερη σταθερότητα κατά τη διάρκεια της πλεύσης και αντέχουν τις υψηλές ταχύτητες. Αυτό είναι πολύ θετικό αν σκεφτεί κανείς τις ταχύτητες που πιάνει αυτό το σκάφος. Η οργάνωση και η προσοχή, με την οποία γίνεται η κατασκευή του MV MITO 31 συμβάλλουν σε αυτό το άρτιο αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα η  κατασκευή του γίνεται με τη μέθοδο Infusion η οποία εξασφαλίζει μικρότερο βάρος και ανθεκτικότερη κατασκευή. Επιπλέον, τα hull και deck είναι ενιαία και αυτό εξασφαλίζει σιγουριά και στιβαρότητα στην κατασκευή του.

Τα τμήματα του σκάφους έχουν κοπεί με μηχανήματα κοπής CNC. Οι επιφάνειες του σκάφους, εσωτερικές και εξωτερικές, έχουν πολύ προσεγμένο φινίρισμα με gelcoat, για αυτό και δεν καταστρέφονται εύκολα με το χρόνο και την τριβή. Τα υλικά, με τα οποία έχει κατασκευαστεί αυτό το εντυπωσιακό φουσκωτό, είναι άριστης ποιότητας και συγκεκριμένα είναι σάντουιτς υαλοβάμβακα και  PVC, που του προσδίδουν αντοχή αλλά και βάρος που δεν ξεπερνά τα όρια του επιθυμητού. Γίνεται επίσης χρήση VBC ανάμεσα στον υαλοβάμβακα και το gelcoat για να αποφευχθούν οι διαβρώσεις.

Το deck, που έχει δύο χώρους αποθήκευσης, χώρο για το ρεζερβουάρ, την καμπίνα και τον υπόλοιπο εξοπλισμό του MITO 31, αποτελεί ένα ενιαίο κομμάτι του σκάφους μαζί με τη γάστρα.

Πολύ σημαντικός είναι και ο σχεδιασμός αυτού του φουσκωτού σκάφους όχι μόνο όσον αφορά το στυλ που του προσδίδει, αλλά και τη λειτουργικότητα μέσω της έξυπνης διαρρύθμισης των χώρων του και των μοντέρνων εξαρτημάτων του. Τα καθίσματα του σκάφους αρχικά είναι εξαιρετικά βολικά και κυρίως αυτό του κυβερνήτη που αλλάζει ανάλογα με τον τρόπο που επιθυμεί αυτός να καθίσει για να πιλοτάρει το σκάφος.

Το MITO 31 διαθέτει επίσης ηλεκτρικό ψυγείο πίσω από τα καθίσματα. Το cockpit είναι αρκετά ευρύχωρο και χωράει ένα μεγάλο GPS και τα χειριστήρια των δυο κινητήρων. Το βολάν και τα χειριστήρια είναι όμορφα τοποθετημένα και το παρμπρίζ είναι φiμέ, για τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση του κυβερνήτη.  Η κουζίνα παρέχει στους ιδιοκτήτες του σκάφους ένα ψυγείο, εστία, νεροχύτη, αλλά και αποθηκευτικό χώρο.

Οι αποθηκευτικοί χώροι του σκάφους μπορεί να είναι πολλοί, παρόλα αυτά αυτό διαθέτει και ντουλάπα. Η τουαλέτα του RIB αυτού έχει ηλεκτρική τουαλέτα θαλάσσης, ντουζ και νιπτήρα. Η καμπίνα, στην οποία βρίσκεται το διπλό και ιδιαίτερα άνετο κρεβάτι είναι αρκετά φωτεινή, αφού έχει δύο φινιστρίνια και φώτα led. Το πίσω deck, το οποίο  είναι πολύ άνετο, έχει χώρο για τη δεύτερη καμπίνα του σκάφους. Το φουσκωτό αυτό σκάφος παρέχει στους κατόχους του και μια πολύ σύγχρονη και λειτουργική πασαρέλα.

Το Mito 31 είναι ένα σκάφος φτιαγμένο για sport συγκινήσεις αλλά και για οικογενειακές αποδράσεις. Μπορεί να ταξιδέψει πολύ καλά, άνετα και γρήγορα στις Ελληνικές θάλασσες και παράλληλα να δώσει την άνεση, την άπλα και τους χώρους που χρειάζονται όσοι θέλουν να κάνουν τουριστική χρήση.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος 9,35μ.

Εσωτερικό μήκος 8,25μ.

Ολικό πλάτος 3,30μ.

Εσωτερικό πλάτος 1,90μ.

Βάρος 1.900 κιλά

Δεξαμενή καυσίμων 535 λίτρα

Δεξαμενή νερού 180 λίτρα

Μέγιστη ιπποδύναμη 2Χ350 hp

Αντιπρόσωπος:

Motonautica Hellas

Γρ. Λαμπράκη 45, 141 23 Λυκόβρυση,

Τηλ. 210 2852222, Fax 210 2852223,

e-mail [email protected]

www.motonautica.gr

Δείτε τα σκάφη της Motonautica