Mε φουσκωτό στον Αι Γιώργη: Μονοήμερη απόδραση στον… εξωτικό Αι Γιώργη…

Mε φουσκωτό στον Αι Γιώργη

Μονοήμερη απόδραση στον… εξωτικό Αι Γιώργη.


Το τραίλερ κούμπωσε στο φορτηγάκι και πέντε λεπτά αργότερα βρισκόμασταν στη γλίστρα της Αναβύσσου. Ο έμπειρος οδηγός από το parking σκαφων στη Αναβυσσο Open Sea, με επιδέξιες κινήσεις οδήγησε το Mar.Co στο νερό.

Η παρέα σήμερα αποτελείται από δύο ζευγάρια κι’ ένα μικρό κύριο. Προορισμός το νησάκι του Αγίου Γεωργίου, μόλις 15 μίλια από τη γλίστρα της Αναβύσσου. Δύσκολα βρίσκεις ημερήσια απόδραση που να σε πηγαίνει τόσο…μακριά.

Ταξιδέψαμε με πολύ καλό καιρό και με καλή πρόβλεψη για όλη την ημέρα. Ο ήρεμος καιρός μας χαροποίησε και το μόνο που ακουγόταν κατά την διάρκεια του ταξιδιού ήταν οι verado, διακριτικός άλλα υπέροχος ήχος! Αυτή η μικρή διαδρομή θέλει προσοχή γιατί, μπορεί να κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις λόγω των βοριάδων που κατεβαίνουν από το Κάβο Ντόρο, γι’ αυτό αν θέλετε να ταξιδέψετε οικογενειακά και …στεγνά, μην αμελήσετε να πάρετε πρόβλεψη για καιρό.


Πλησιάζοντας, βλέπει κανείς τους επιβλητικούς βράχους και τις ξέρες, οι κορυφές των οποίων προβάλουν απ’ τη θάλασσα. Σε μισή ώρα βρεθήκαμε κοντά στο νησί και ξεκινήσαμε τον περίπλου ώστε να βρούμε την ωραιότερη παραλία που θα περνούσαμε την υπόλοιπη μέρα μας. Στην πίσω πλευρά του νησιού, σε μια απέραντη παραλία που θυμίζει κινηματογραφικό ερημονήσι, αγκυροβολήσαμε λίγα μέτρα από την ακτή. Λίγα σκαφάκια λικνίζονταν νωχελικά κάτω απ’ τον ήλιο και θαρρείς πώς είχαν κάνει μια συμφωνία σιωπής για να μην διαταράξουν την άγρια ομορφιά του τοπίου και την ησυχία των δεκάδων γλάρων που είχαν καταλάβει την παραλία.

Βουτήξαμε στα διάφανα νερά και βγήκαμε να περπατήσουμε στην παραλία μαγεμένοι από το τοπίο και το ατόφιο κομμάτι διακοπών που μας χαρίστηκε σε απόσταση μισής ώρας από την Αθήνα. Ο Άγιος Γεώργιος είναι από τους προορισμούς που δικαιώνουν την απόφαση να πάρει κανείς σκάφος και να έχει τη δυνατότητα να αποδράσει έστω για μια μέρα, αντί να αρκεστεί στο κυριακάτικο μπανάκι σε παραλία της Αττικής με τις άπειρες πετσέτες σε παράταξη, με μερικά εκατοστά απόσταση η μία από την άλλη.

Περάσαμε μια ονειρεμένη μέρα που μας γέμισε, σαν να λείπαμε τριήμερο, γεμάτοι χαρά και ξεγνοιασιά. Κολυμπήσαμε, εξερευνήσαμε την παραλία, ζωγραφίσαμε με τον μικρό με ξύλα στην άμμο, φάγαμε τα υπέροχα σαντουιτσάκια που είχε φτιάξει η φίλη μας η Αγνή, γνωρίσαμε τους γλάρους που δεν συγχύζονταν καν από την παρουσία μας, και την ώρα που ο ήλιος βουτούσε κόκκινος στα νερά, πήραμε το δρόμο της επιστροφής γλυκά κουρασμένοι και ευτυχείς. Βεβαιωθείτε ότι ο καιρός είναι καλός και ξεκινήστε.θα βρεθούμε εκεί…