London Boat Show 2013

Το  2013 Tullet Prebon London Boat Show, το πρώτο Ναυτικό Σαλόνι της Ευρώπης για την νέα χρονιά, έφτασε στο τέλος του την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, αποκομίζοντας μόνο θετικά σχόλια από τους επισκέπτες και τους εκθέτες.

Συνολικά 93.327 χιλιάδες άτομα επισκέφτηκαν το Ναυτικό Σαλόνι του Λονδίνου.

Το πρώτο λοιπόν Ναυτικό Σαλόνι της Ευρώπης, παρουσίασε μία μεγάλη ποικιλία από σκάφη και προϊόντα όλα συγκεντρωμένα σε ένα εξαιρετικό εκθεσιακό χώρο.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μοντέλα από όλο τον κόσμο, εξοπλισμό και τεχνολογία, αποκλειστικές πρώτες παρουσιάσεις σκαφών, ένα πολύ μεγάλο αριθμό προϊόντων και προμηθευτών. Ιδανικός τρόπος για να αρχίσει καλά η σεζόν.

Τη χρονιά αυτή, 59η χρονιά του Ναυτικού Σαλονιού στο Λονδίνο έγιναν πολλές αλλαγές.  Χρησιμοποιήθηκε μόνο η νότια πτέρυγα  του εκθεσιακού χώρου ExCel,  γεγονός που ικανοποίησε ιδιαίτερα τους 500 εκθέτες και τους επισκέπτες.

Πάνω από 10 σκάφη της παγκόσμιας αγοράς και 33 από την Ευρώπη και την Αγγλία έκαναν το ντεμπούτο τους στο Σαλόνι του Λονδίνου.

Η 14 Ιανουαρίου, ημέρα του Τύπου, ήταν γεμάτη με εκδηλώσεις, ο υπουργός ανάπτυξης Michael Fallon, ανακοίνωσε την υποστήριξη και την συνεργασία του Κοινοβουλίου και του θαλάσσιου κλάδου για να διευρύνουν τις δυνατότητες εξαγωγών.

Ο Murray Ellis, διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε ότι : « η έναρξη του Ναυτικού Σαλονιού του Λονδίνου ήταν ο καλύτερος τρόπος για να μπούμε όλοι στο πνεύμα του εορτασμού για αυτή την πρώτη συνάντηση του 2013. Και αυτό ακριβώς γιορτάσαμε με την μπάντα των πεζοναυτών του Πόρτσμουθ!»

Το σαλόνι εξακολουθεί να αποτελεί την βασική βιτρίνα της βρετανικής βιομηχανίας του θαλασσίου κλάδου αναψυχής, η βιομηχανία έχει πραγματοποιήσει ετήσια έσοδα περίπου 2.8 δισεκατομμύρια λίρες, εξάγοντας το 35% των προϊόντων της , απασχολεί  δε 31,000 άτομα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εξαιρετική παράδοση, για την καλή ποιότητα, τον  σχεδιασμό και την καινοτομία των προϊόντων της, γεγονός  που βοηθά πάρα πολύ τις εξαγωγές της.

 

Μετά από ένα πολύ καλό ξεκίνημα, οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες των τριών τελευταίων ημερών δυσκόλεψαν την προσέλευση των επισκεπτών, αλλά οι διοργανωτές είναι πολύ  ικανοποιημένοι από τον αριθμό των επισκεπτών και τον αριθμό των εκθετών που υπέγραψαν ήδη για την έκθεση του 2014.

Ο McIntyre Stewart, διευθύνων σύμβουλος της Sunseeker δήλωσε ότι: «Η δύναμη του ονόματος της Sunseeker και το εύρος των προϊόντων της  έχει προσελκύσει τους αντιπροσώπους και τους πελάτες από τις πέντε ηπείρους, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τα προβλήματα. Είμαστε δε πολύ ευχαριστημένοι με τις πωλήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο Σαλόνι.»

Η Sunseeker International παρουσίασε δύο εκπληκτικά μηχανοκίνητα σκάφη, το Predator 68 και το San Remo.

Ο Peter Thomas, της  Hanse/Dehler, είναι επίσης πολύ ευχαριστημένος, λέγοντας πως ο στόχος μας για την πώληση 10 σκαφών στο Σαλόνι δεν έχει αποτύχει ποτέ.

Τα ίδια καλά και θετικά σχόλια από τον Rick Reading, της εταιρίας  Topper: «Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη και σε όλους άρεσε η μία αίθουσα. Το καινούργιο μοντέλο Topaz Argo, ήταν το αστέρι αυτής της χρονιάς.»

Οι περισσότεροι εκθέτες έχουν ήδη υπογράψει για την συμμετοχή τους στο επόμενο Ναυτικό Σαλόνι του Λονδίνου, όλοι δε φαίνονται ικανοποιημένοι από την καλή ποιότητα των επισκεπτών και τις πολύ καλές υπηρεσίες και  ευκολίες των διοργανωτών.

Ας τελειώσουμε με την διαπίστωσα του χορηγού, Tullett Prebon: «ότι η φετινή χρονιά ήταν η καλύτερη από τα τελευταία τέσσερα χρόνια που υποστηρίζουμε το Ναυτικό Σαλόνι του Λονδίνου.»

Το Λονδίνο μας αποχαιρετά λέγοντας:

“See you in London next year 11th – 19th January  2014!”