Faethon Sport Cabin 950

Faethon Sport Cabin 950

Επιμέλεια : Άρης Κρητικός

Η νεότερη προσθήκη στη γκάμα των Great White ένα καμπινάτο σκάφος με άνετο κατάστρωμα, πλούσιο εξοπλισμό και μια γάστρα ικανή να αντεπεξέλθει σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Σε μία κατηγορία που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την εγχώρια αγορά, και όχι μόνο, το νέο Sport Cabin της Great White συνδυάζει μοναδικά χαρακτηριστικά άνεσης και επιδόσεων που σίγουρα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Με μήκος 9,50 μέτρα και πλάτος σχεδόν 3,00 το Faethon Sport Cabin 950 μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μια θαλασσινής απόδρασης παρέχοντας τις απαραίτητες ανέσεις στους επιβαίνοντες χωρίς να θυσιάζει τα σπορτίφ χαρακτηριστικά του. Ο σπορ χαρακτήρας του σκάφους τονίζεται και από το χαμηλό profile του που προσφέρει εκτός από την αισθητική και στην αεροδυναμική του σκάφους.

Το μυστικό της πλεύσης του βέβαια κρύβεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και δεν είναι άλλο από την 100% χειροποίητη, όπως και το κατάστρωμα άλλωστε, γάστρα του σκάφους. Μια ιδιαίτερα βαθιά γάστρα (μισό μέτρο μέγιστο βύθισμα) σε σχήμα V με deadrise 52° στη πλώρη που καταλήγει στις 23° στη πρύμη και εξασφαλίζει ασφάλεια και στεγνή πλεύση χωρίς να αφήνει τις επιδόσεις σε δεύτερη μοίρα.

Η διαρρύθμιση του καταστρώματος εκμεταλλεύεται τις μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα την ύπαρξη μεγάλων και άνετων χώρων. Στη πρύμη η πλατφόρμα κολύμβησης διαθέτει ανοξείδωτη πτυσσόμενη σκάλα μπάνιου κάνοντας την πρόσβαση από το σκάφος στο νερό και αντίστροφα πολύ εύκολη ακόμη και για μικρά παιδιά. Ακολουθεί η πρυμιά ντινέτα που κρύβει από κάτω τα ντεπόζιτα και τις μπαταριές και τοποθετημένη κεντρικά η κονσόλα διακυβέρνησης αφήνοντας τον απαραίτητο χώρο δεξιά και αριστερά για μετακίνηση μέσα στο σκάφος.

Στη ράχη της κονσόλας είναι τοποθετημένο το wet bar του σκάφους καλυπτόμενο από καπάκι όταν δεν απαιτείται η χρήση του. Για τον κυβερνήτη και τον συγκυβερνήτη υπάρχει διπλό κάθισμα lean bar και μία πλήρη σειρά οργάνων ναυσιπλοΐας, ενδείκτες λειτουργιών, controls και βέβαια υδραυλικό τιμόνι.

Η μεγάλη επιφάνεια της πλώρης με την προσθήκη μαξιλαριών μετατρέπεται σε στρώμα ηλιοθεραπείας με θέα το απέραντο γαλάζιο για στιγμές χαλάρωσης. Το 950 διαθέτει περιμετρικά ανοξείδωτα ρέλια που εξασφαλίζουν άνεση στις κινήσεις και ασφάλεια στους επιβάτες όταν το σκάφος ταξιδεύει με μεγάλες ταχύτητες.

Όσον αφορά το εσωτερικό του Faethon Sport Cabin 950 η βαθιά γάστρα παίζει και εδώ ρόλο κλειδί επιτρέποντας την δημιουργία ιδιαίτερα ψηλών εσωτερικών χώρων. Η καμπίνα του σκάφους στη πλώρη έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει 2 άτομα και διαθέτει μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους κάτω από το στρώμα.

Τον εξαερισμό της αναλαμβάνει ένα μεγάλο hatch στην οροφή και το ανοιγόμενο φινιστρίνι στην πόρτα. Κάτω από τη κονσόλα πλοήγησης με πρόσβαση από το μπροστινό μέρος της, ουσιαστικά το κάθισμα που υπάρχει είναι και η πόρτα, βρίσκεται το μπάνιο του σκάφους που διαθέτει ναυτική τουαλέτα και δύο φινιστρίνια για εξαερισμό.

Η επιλογή να τοποθετηθεί το μπάνιο σε διαφορετικό χώρο από την καμπίνα θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα και είναι σίγουρα ένα από τα πολλά συν του σκάφους που διαθέτει και πλούσιο standard εξοπλισμό.

Την πρόωση του σκάφους αναλαμβάνει είτε μία μηχανή με πόδι extra-extra long ή ζεύγος κινητήρων με πιο κοντό πόδι (extra long) με την προτεινόμενη ισχύ από τον κατασκευαστή να είναι από 400 έως 500 ίππους, ενώ διαθέτει ασφαλώς και flaps με ηλεκτρονικό γωνιοδείκτη.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ολικό μήκος: 9,50 μ
Μέγιστο πλάτος: 2,80 μ
Βύθισμα: 0,50 μ
Βάρος (χωρίς κινητήρα): 1.980 κιλά
Αριθμός αεροθαλάμων: 6
Διάμετρος αεροθαλάμων: 38 εκ στη πλώρη, 56 εκ στη πρύμη

Δεξαμενή καύσιμου: 480 λίτρα
Δεξαμενή νερού: 75 λίτρα
Καμπίνες: 1
Μπάνια: 1
Μέγιστη ιπποδύναμη: 600 HP
Ελάχιστη ιπποδύναμη: 250 HP
Προτεινόμενη ιπποδύναμη: 400-500 HP

Αντιπρόσωπος:

Β. Κηρύκος,
5ο χλμ Λεωφ. Βάρης-Κορωπίου, 194 00 Κορωπί
τηλ. 210-96.54.162, 210-96.56.913, fax 210-96.54.784,
[email protected] , www.kirikos.gr