Dehler 38

Dehler «όταν το πάθος συναντά την ουσία».

H γερμανική εταιρία Dehler η οποία για πολλά χρόνια κατασκεύαζε άριστης ποιότητας σκάφη σε ένα από τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της Ευρώπης αντιμετώπισε προβλήματα λόγω οικονομικής κρίσης. Ευτυχώς η γερμανική εταιρία Hanse Group (Hanse Dehler Moody) διέσωσε την Dehler και την βοήθησε να ξεκινήσει την πέμπτη δεκαετία της ύπαρξής της.

Το νέο Dehler 38 είναι το πρώτο μοντέλο που παράγεται εξ ολοκλήρου από την Hanse στις εγκαταστάσεις της στο Griefswald. O Karl Dehler γιος του ιδρυτή εξακολουθεί να συμμετέχει στην επιχείρηση και διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στον σχεδιασμό του Dehler 38.

Dehler 38

Τα σκάφη Dehler, σκάφη αρίστης ποιότητας, σχεδιασμένα από τους Judel/Vrolijk και κατασκευασμένα με τα καλύτερα υλικά σε μία ευρεία γκάμα από 29 έως 46 πόδια, ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ιδιοκτήτη, με τον ωραίο σχεδιασμό, την άνεση, την ασφάλεια και την ταχύτητα τους.

Όταν ο Willy και ο Heinz Dehler αποφάσισαν να κατασκευάσουν σκάφη αναψυχής 50 χρόνια πριν, δεν είχαν ίσως φανταστεί το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής και ότι λίγα χρόνια αργότερα τα σκάφη τους θα είχαν μία παγκόσμια αναγνώριση.

50 χρόνια γερμανικής δεξιοτεχνίας σε συνδυασμό με μια σχολαστική προσπάθεια για την άριστη κατασκευή, έχουν δημιουργήσει ένα ασυναγώνιστο σκάφος που κάνει υπερήφανο κάθε ιδιοκτήτη. Ένα πράγματι κομψό αθλητικό αλλά και σκάφος κρουαζιέρας με άριστες επιδόσεις.

Dehler 38

Είναι πανέμορφο και παρουσιάζει άξια την επόμενη γενιά των σκαφών Dehler. Ένα σκάφος για αυτούς που ξέρουν πραγματικά τι σημαίνει ιστιοπλοΐα. Είναι εύκολο στη διακυβέρνησή του με τον «καθαρό» σχεδιασμό του καταστρώματος, των δύο πηδαλίων και των 6 χειριστηρίων των πανιών. Υπάρχουν τρεις διαφορετικές καρίνες διαθέσιμες σε διάφορα μεγέθη (στάνταρ 2μ., αγωνιστική 2.20μ, και 1.60μ. για αβαθή νερά), στην διάθεση κάθε ιδιοκτήτη.

Dehler 38

Στο κατάστρωμα τα δύο πηδάλια και το άνετο cockpit ξεχωρίζουν το Dehler 38 σαν ένα σκάφος κρουαζιέρας, αγώνων ή ενοικίασης. Έχει μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους κάτω από τους πλαϊνούς πάγκους και έχει πρόβλεψη για τραπέζι.

Η διάταξη στο κατάστρωμα είναι εύκολη για τον κυβερνήτη, ο οποίος έχει την δυνατότητα να ελέγχει τα πανιά του με τα βιτζιρέλα που βρίσκονται κοντά στα δύο πηδάλια. Μπορεί να κυβερνά το σκάφος με άνεση και το πλήρωμα κινείται εύκολα πλώρα – πρύμνη.

Dehler 38

Τα μαντάρια πλήρως καλυμμένα διατρέχουν το deck και καταλήγουν στο cockpit δίπλα στη θέση του κυβερνήτη και τα ηλεκτρικά βίντσια επιτρέπουν την εύκολη διακυβέρνηση του σκάφους, ακόμη και από ένα άτομο.

Το κατάστρωμα είναι αντιολισθητικό για την ασφάλεια των επιβατών. Η αναδιπλούμενη πλατφόρμα επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στο νερό.

Όλο το κατάστρωμα και το δάπεδο στο εσωτερικό είναι teak.

Το εσωτερικό του σκάφους προσφέρει άνετη διαβίωση στους επιβάτες του, με δύο διπλές καμπίνες (πλώρη και πρύμνη) ή δύο διπλές καμπίνες στη πρύμνη και μία διπλή στην πλώρη, ανάλογα με τις ανάγκες και την επιθυμία του ιδιοκτήτη.

Dehler 38

Το σαλόνι είναι όμορφο και φωτεινό, με μεγάλο αναδιπλούμενο τραπέζι με συρτάρια, και πολύ άνετο καναπέ σε U σχήμα που επιτρέπει στους επιβάτες να απολαύσουν το γεύμα ή το δείπνο τους στο δροσερό εσωτερικό του σκάφους με μεγάλη άνεση. Άλλη μία έξυπνη λεπτομέρεια, το τραπέζι στο σαλόνι κρύβει ένα συρόμενο μπαρ.

Dehler 38

Το chart table είναι επίσης αναδιπλούμενο για να αφήνει ελεύθερο χώρο όταν δεν το χρειάζεται το πλήρωμα, τότε ο καναπές μπορεί να γίνει και ένα αναπαυτικό κρεβάτι για λίγη ξεκούραση. Επίσης μπορεί να χρησιμεύσει και σαν μικρό τραπέζι για κάποιο ποτό ή μεζέ. Τα ηλεκτρονικά όργανα είναι κρυμμένα σε ένα διπλανό ντουλάπι.

Dehler 38

Στη δεξιά πλευρά του σκάφους βρίσκουμε την γωνιά της κουζίνας, πλήρως εξοπλισμένη και πολύ φωτεινή. Το ψυγείο ανοίγει από την επάνω πλευρά καθώς και από μπροστά. Το καπάκι του φούρνου εξυπηρετεί στην προετοιμασία του φαγητού ή για να ακουμπήσουμε ένα σκεύος.

Dehler 38

Ο χώρος του μπάνιου είναι αρκετά μεγάλος και διαιρείται σε δύο μέρη. Στο χώρο που φιλοξενεί το νιπτήρα και τον καθρέπτη, και σε αυτόν που φιλοξενεί την τουαλέτα και το ντους. Η πόρτα είναι πολύ έξυπνα διαμορφωμένη έτσι ώστε να μπορεί να κλείσει είτε απλά την τουαλέτα και το ντους ή ολόκληρο το μπάνιο από το σαλόνι. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να προστατεύεται κάθε περιοχή και να επιτρέπεται η πρόσβαση στην καμπίνα όταν κάποιος μεταχειρίζεται την τουαλέτα ή το ντους.

Dehler 38

Οι καναπέδες και στις δύο πλευρές διαθέτουν μαξιλάρια που ταιριάζουν απόλυτα στην καμπύλη των ντουλαπιών, δίνοντας στο εσωτερικό μία ιδιαίτερη αισθητική νότα. Στις καμπίνες στο σαλόνι και στο χώρο του μπάνιου υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι για την άνετη διαβίωση των επιβατών.

Dehler 38

Dehler 38. Το καλύτερο ιστιοπλοϊκό σκάφος στα 38 πόδια για το 2014! Ένα πανέμορφο σκάφος διπλής χρήσης αγωνιστικό/κρουαζιέρας. Οι ιδιαίτεροι χώροι, η εξαιρετική αρχιτεκτονική, η μοντέρνα αισθητική κάνουν το dehler 38 μια εξαιρετική πρόταση για σκάφος ενοικίασης για οικογένειες ή και για πιο αθλητικές/ περιπετειώδης παρέες. Είτε πρόκειται για αγώνες, ή ένα Σαββατοκύριακο με τους φίλους και την οικογένεια ή καλοκαιρινές διακοπές, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην απολαύσει κανείς την άνεση και την ασφάλεια του Dehler 38.

Dehler 38

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

Ολικό μήκος: 11.3μ.
Μήκος κήτους: 10.4μ.
Πλάτος: 3.75μ.
Βύθισμα: 2/ 2.3 /1.6μ.
Εκτόπισμα: 7 τόνοι (στάνταρ)
Εμβαδόν ιστίων: 79.3 τ.μ. (στάνταρ)
Μηχανή: Volvo Penta 30 PS (στάνταρ) / 40 PS (προαιρετική)
Δεξαμενή νερού: 300 λίτρα
Δεξαμενή καυσίμων: 160 λίτρα

Στοιχεία επικοινωνίας:
Status Yachts P.C. [email protected]
Αυξεντείου 3, 17455, Άλιμος
Τηλ: +30-210-988 16 10
Fax.: +30-210-9845598