Corporate Match Race

To Corporate Match Race διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, την Hermes Yachting και την Think Blue και στοχεύει στο να γίνει ένα διεθνές αθλητικό γεγονός προσελκύοντας συμμετοχές από όλον τον κόσμο.

Η κα Τσαρούχα είχε την καλοσύνη να μας παραχωρήσει μία συνέντευξη σχετικά με την πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα διοργάνωση.

1. Κα Τσαρούχα, στις 4 – 5 Σεπτεμβρίου, η Hermes Yachting, σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος και την Think Blue διοργανώνουν το Corporate Match Race Πως θα συστήναται, σε όσους αναγνώστες του ortsa.gr δεν γνωρίζουν την Hermes Yachting;

Η Hermes Yachting είναι μία δυναμική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο του Yachting και προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Έχει στη διάθεση της σκάφη όλων των κατηγοριών έτοιμα να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των πελατών της:

• Ultra – luxurious mega yachts
• Motor yachts
• Unique motor sailers
• Crewed sailing yachts and catamarans

Η επιτυχία της Hermes Yachting έγκειται στο γεγονός, ότι εμπλουτίζει και διαφοροποιεί την έννοια του yachting και προσφέρει στους πελάτες της μία νέα προοπτική για ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.

Διαθέτουμε και τα κατάλληλα σκάφη αλλά και την απαραίτητη εμπειρία και γνώση , ώστε να καλύψουμε τις σύγχρονες ανάγκες των επιχειρήσεων και να δημιουργήσουμε κάθε είδους εκδήλωσης:

• Corporate Meetings
• Ταξίδια Κινήτρων
• Special Events
• Συνέδρια
• Συσκέψεις
• Flotilla
• Cocktail Parties
• Gulet Charter
• Επιδείξεις μόδας

Η εταιρεία μας διαθέτοντας επαγγελματισμό και πολύχρονη εμπειρία στο χώρο του Yachting εγγυάται στους πελάτες της ασφάλεια και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

2. Πως φτάσατε στην ιδέα της διοργάνωσης του Corporate Match Race και ποια είναι τα πιθανά οφέλη που θα είχε μια εταιρία από τη συμμετοχή της στον αγώνα;

Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί μια εκδήλωση που θα προωθήσει το corporate sailing. Να δημιουργηθεί μια εκδήλωση που θα λειτουργήσει σαν καταλύτης για το χτίσιμο εταιρικών ομάδων ιστιοπλοΐας από υπαλλήλους και στελέχη εταιριών. Η ύπαρξη τέτοιων ομάδων μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη για την οποιαδήποτε εταιρία καθώς:

• Η ιστιοπλοΐα προάγει το team building
• H ιστιοπλοΐα προάγει την ανταγωνιστικότητα και την ευγενή άμιλλα

• Η ιστιοπλοΐα μαθαίνει τους ανθρώπους να εργάζονται ομαδικά και βοηθά στην ανάπτυξη συνδέσμων και καλής συνεργασίας
• Η ιστιοπλοΐα πλάθει χαρακτήρες

Κάθε τμήμα προσωπικού θα εκτιμούσε εργαζομένους που θα μπορούσαν να μεταφέρουν το καλό κλίμα αλλά και τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω στο εταιρικό περιβάλλον τους. Χαρακτηριστικά τα οποία εύκολα αποκτούνται στην θάλασσα…

3. Ποια θα είναι η μορφή του αγώνα;

Οι αγώνες θα γίνουν με σκάφη τύπου Platu 25 με την μορφή αγώνων Match. To Match Racing είναι πολύ διαδεδομένο και γνωστοί αγώνες όπως το America?s Cup γίνονται με αυτόν τον τρόπο. Κάθε εταιρική ομάδα θα αποτελείται από 2 υπό-ομάδες. (π.χ. η ΕΤΑΙΡΙΑ θα έχει τις ΕΤΑΙΡΙΑ 1 και ΕΤΑΙΡΙΑ 2 που θα αποτελούνται από 5 άτομα η καθεμία.) Θα υπάρχει μια κυκλική διαδικασία πρόκρισης μεταξύ όλων των υπό-ομάδων και μετά ένας ημιτελικός και ο τελικός. Θα υπάρχουν έπαθλα για τις 3 καλύτερες θέσεις γενικής σε εταιρικό επίπεδο καθώς και έπαθλα για τις 3 καλύτερες θέσεις στις υπό-ομάδες. Επίσης θα υπάρχει έπαθλο για την ομάδα με την καλύτερη εμφάνιση καθώς και έπαθλα για τις πρώτες ομάδες “Master” και “Junior”.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν πολύ χρόνο να γνωριστούν μεταξύ τους ανάμεσα από τους αγώνες. Το εντευκτήριο του ομίλου, γνωστό για την φιλοξενία του αποτελεί το τέλειο σκηνικό για αυτό. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό και φίλοι του αθλήματος –αν δεν καταφέρουν να συμμετέχουν- ενθαρρύνονται να απολαύσουν την θέα από το εντευκτήριο του ομίλου η οποία είναι παραπάνω από αρκετή!

4. Οι συμμετέχοντες πρέπει να γνωρίζουν ιστιοπλοΐα;

Δεν είναι υποχρεωτικό όλοι οι συμμετέχοντες να έχουν εμπειρία στην ιστιοπλοΐα. Κάθε σκάφος θα διαθέτει έναν έμπειρο skipper, ο οποίος θα καθοδηγεί τους συμμετέχοντες με ασφάλεια και σιγουριά. Υπάρχει η δυνατότητα βοήθειας στην οργάνωση εταιρικών ομάδων από τους διοργανωτές αλλά και coaching με τα σκάφη του αγώνα.
Τα σκάφη του αγώνα μπορούν να είναι διαθέσιμα για προπόνηση κατόπιν συνεννόησης τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο.

5. Ποιο είναι το πρόγραμμα της εκδήλωσης;

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/9/10 9:00 Καφές / Πρωινό στο εντευκτήριο του ομίλου
10:00-12:00 Συγκέντρωση Κυβερνητών – Σεμινάριο Match Race

12:00-19:00 Round Robin Matches

Οι ομάδες που περιμένουν να αγωνιστούν στο εντευκτήριο του ομίλου, θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με στελέχη άλλων ομάδων,να απολαύσουν ένα σνακ ή μια μπύρα παρακολουθώντας τους αγώνες ή να παρακολουθήσουν πιθανές εκδηλώσεις των χορηγών.

19:00-21:00 Εκδήλωση χορηγού 1

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/9/10 9:00 Καφές / Πρωινό στο εντευκτήριο του ομίλου
10:00-16:00 Round Robin Matches (συνέχεια)

Οι ομάδες που περιμένουν να αγωνιστούν στο εντευκτήριο του ομίλου, θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με στελέχη άλλων ομάδων, να απολαύσουν ένα σνακ ή μια μπύρα παρακολουθώντας τους αγώνες ή να παρακολουθήσουν πιθανές εκδηλώσεις των χορηγών.

16:00- 18:00 Ημιτελικός- ΤΕΛΙΚΟΣ
19:00 Απονομή επάθλων
19:00-21:00 Εκδήλωση χορηγού 2

6. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στην προστασία του περιβάλλοντος. Μιλήστε μου για αυτό.

Σε μια προσπάθεια να προωθηθεί η εταιρική ευαισθησία για θέματα που αφορούν το περιβάλλον, η διοργάνωση θα προσφέρει το 10% των entry fees στο WWF. Η ιστιοπλοΐα είναι ένα καλό παράδειγμα μετατροπής της αιολικής ενέργειας σε έργο. Συνεπώς, αποτελεί, εδώ και αιώνες, ένα τέλειο παράδειγμα μιας φιλικής προς το περιβάλλον πρακτικής.

7. Θέλετε να προσθέσετε κάτι ακόμα;

Η διοργάνωση θα προσελκύσει εργαζομένους και στελέχη από διαφορετικούς κλάδους της αγοράς. Θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση για την πορεία τρεχόντων –σημαντικών- οικονομικών εξελίξεων και επίκαιρων θεμάτων που απασχολούν στελέχη εταιριών. Είναι μια καλή ευκαιρία να έρθουν κοντά άνθρωποι από διαφορετικούς κλάδους και να διαπιστώσουν πως βιώνουν τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς στελέχη από άλλες βιομηχανίες.

Σε κάθε περίπτωση, η διοργάνωση θα πρέπει να γίνει η αφορμή να δημιουργηθούν εταιρικές ομάδες μέσα στις εταιρίες και να έρθουν οι εργαζόμενοι σε αυτές πιο κοντά στην θάλασσα. Οι διοργανωτές μπορούν να βοηθήσουν τις εταιρίες στο στήσιμο των ομάδων και να τις καθοδηγήσουν για την συμμετοχή τους.

Περισσότερες πληροφορίες:

Hermes Yachting – Think Blue
Κ. Τσαρούχα Μαρία, 6955589384,
[email protected]