Αποτελέσματα Πανελληνίου πρωταθλήματος Tornado

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Tornado που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης...

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Tornado που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης και πλέον από τη Δευτέρα το ενδιαφέρον στρέφεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κλάσης Tornado που θα διαρκέσει μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου.

Στην τελευταία ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε μόνο μια κούρσα καθώς οι άνεμοι μόλις που έφταναν σε ένταση τους 5 κόμβους γεγονός που δυσκόλεψε πολύ την κατάσταση.

Σε ότι αφορά τους νικητές στη γενική κατάταξη οι πρωταθλητές Ευρώπης Νίκος Μαύρος – Αλέξης Ταγαρόπουλος πήραν την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο, ακολούθησαν στη 2η ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Ιορδάνης Πασχαλίδης με τον Πέτρο Κωνσταντινίδη που πηραν το ασημένιο, ενώ στην 3η θέση τερμάτισαν ο πρόεδρος της παγκόσμιας λάσης Τornado Jurgen Jentsch με την Sarah Jentsch που πήραν το χάλκινο μετάλλιο.

Το βράδυ της Κυριακής σε ειδική τελετή έγιναν οι απονομές στους νικητές ενώ απονεμήθηκαν και ξεχωριστά μετάλλια στα τρία πρώτα μικτά πληρώματα.

Σε ότι αφορά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα,τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Αυγούστου θα γίνουν οι εγγραφές και οι μετρήσεις ενώ οι κούρσες – το αγωνιστικό σκέλος – θα ξεκινήσουν από την Τετάρτη 30 Αυγούστου, το βράδυ της οποίας θα πραγματοποιηθεί και η τελετή έναρξης της διοργάνωσης στις εκγαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (Θεμ. Σοφούλη 112).

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα είναι υπο την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας με συνδιοργανωτές το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Θεσσαλονίκης.