4η ιστιοδρομία (Σάμος-Σούνιο) του 46ου Ράλλυ Αιγαίου.

4η ιστιοδρομία (Σάμος-Σούνιο) του 46ου Ράλλυ Αιγαίου.

Βάζοντας πλώρη για το Σούνιο

Με τις δυο ιστιοδρομίες Όρτσα – Πρίμα συνολικής απόστασης 6-8 ναυτικών μιλίων που θα γίνουν την Κυριακή το μεσημέρι (12:00) ανοιχτά του Φαληρικού Όρμου θα πέσει και η αυλαία του 46ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Ράλλυ Αιγαίου, που διοργάνωσε και φέτος ο ΠΟΙΑΘ έχοντας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο πλευρό του τη Mercedes-Benz Ελλάς, ως επίσημο χορηγό της διοργάνωσης.

Ήδη ο στόλος από το πρωί της Παρασκευής που ξεκίνησε από το Καρλόβασι της Σάμου, έχει βάλει πλώρη για τον τελευταίο σταθμό της περιπέτειάς του το Σούνιο, σε μια απόσταση 135 ναυτικών μιλίων που είναι και η μεγαλύτερη για τη φετινή διοργάνωση.

Το ξεκίνημα πάντως της 4ης αυτής ιστιοδρομίας δεν επιφύλασσε τις καλύτερες προϋποθέσεις για τα 48 πληρώματα, αφού ο Αίολος είχε κλειστό τον ασκό του.

Τα σκάφη θα τερματίσουν το πρωινό του Σαββάτου στο Σούνιο, έχοντας διασχίσει συνολικά 400 μίλια στα απρόβλεπτα νερά του Αιγαίου μας. Ο τερματισμός τους αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον αφού στην πορεία, βάσει των μετεωρολογικών προβλέψεων, το σκηνικό θα αλλάξει και μαζί και τα δεδομένα της κρίσιμης για τα τελικά αποτελέσματα ιστιοδρομίας.

H G4S Telematix υποστηρίζει και φέτος το Ράλλυ Αιγαίου, προσφέροντας έξυπνες καινοτόμες λύσεις για την ζωντανή παρακολούθηση του αγώνα από το www.aegeanrally.gr.