25 χρόνια παγκόσμιας εθελοντικής προσπάθειας για Καθαρές Ακτές

Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA συντονίζει για ακόμη μία χρονιά στην Ελλάδα την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών.

Από το 1985, η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη παγκοσμίως στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όλων για την ανάγκη διατήρησης των ακτών μας καθαρών από τα σκουπίδια.

Η HELMEPA προσκαλεί όλους όσοι αγαπούν τη θάλασσα να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή, οργανώνοντας από μόνοι τους καθαρισμό μιας αγαπημένης τους ακτής τη συγκεκριμένη ημέρα ή οποιαδήποτε άλλη ημέρα του Σεπτεμβρίου ή του Οκτωβρίου.

Ήδη συνεργαζόμενοι φορείς σε όλη την Ελλάδα, μέλη της Παιδικής HELMEPA και εκπαιδευτικοί σε δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, ναυτιλιακές και άλλες εταιρείες-μέλη της HELMEPA, Λιμενικές Αρχές και Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιστιοπλοϊκοί όμιλοι και καταδυτικοί σύλλογοι, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και άλλες εθελοντικές ομάδες έχουν δηλώσει συμμετοχή διοργανώνοντας καθαρισμούς ακτών σε Αγ. Μαρίνα Κερατέας, Αρετσού Θεσσαλονίκης, Καλά Νερά Μαγνησίας, Λάρισα, Μαραθώνα Αττικής, Μυτιλήνη, Παξούς, Σάμο και Χανιά.

Η δράση των εθελοντών ξεκινάει το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου με τον καθαρισμό της Δημοτικής Παραλίας στη Βάρκιζα από στελέχη της εταιρείας-μέλους Danaos Shipping και τις οικογένειές τους.

Όσοι από εσάς δεν μπορείτε να διοργανώσετε εθελοντικό καθαρισμό ακτής, αλλά επιθυμείτε να πάρετε μέρος στην παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στους καθαρισμούς ακτών που διοργανώνει η HELMEPA με συνεργαζόμενους φορείς το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στο Καβούρι Αττικής και στον Πειραιά.

Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, τηλ. 210-9343088, email [email protected]