2η Regatta του Διαπόρου.

Η 2η Regatta του Διαπόρου διοργανωμένη από τον νεοσύστατο (2012) Ναυτικό Σύνδεσμο Όρμου Παναγιάς έμελλε να είναι ένα φθινοπωρινό ιστιοπλοϊκό ραντεβού για 15 σκάφη και τα πληρώματα τους καθώς και για 10 περίπου αθλητές του windsurf.

Ο “στίβος” ήταν η θαλάσσια περιοχή του Σιγγιτικού Κόλπου ανάμεσα σε Σιθωνία (το μεσαίο πόδι της Χαλκιδικής) και του Αγίου Όρους και οι τρεις μέρες του αγώνα χαρακτηρίστηκαν από μέτριους ανέμους.

diaporou
Νικητής στην Α class το γνωστό για τις αγωνιστικές του επιτυχίες “Cosa Nostra” (Δ.Πετράς) με δεύτερο το βουλγαρικό σκάφος “Alchimica” (M.Bonef) και τρίτο το Christina (Ν.Γραμματικάκης) ενώ στην B class νικήτρια ήταν η “KIRKI” (Α.Γκαβανίδης) με δεύτερη την “Ναυκαρατούσα” (Δ.Μπρεντάκης) και τρίτο το AISLADO από την μακρινή Νέα Ζηλανδία με κυβερνήτη τον V.Cooper.

Στα windsurf (που έγινε σε στίβο ολυμπιακού τριγώνου παλαιού τύπου!) μετά από απίστευτη μάχη τριών αθλητών με σκάφη Division II (ολυμπιακά σκάφη της δεκαετίας του ’90) ισοβάθμησαν οι Π. Κατσαρέας και Σ. Ευθυβουλίδης με τον Χ. Βαλαβάνη να μένει τρίτος.

windsurf

Η διοργάνωση είχε την βάση της στον Όρμο της Παναγίας όπου κάθε μέρα υπήρχε ζωντανή μουσική ενώ την Κυριακή 8/9, τελευταία μέρα της Regatta του Διαπόρου έγινε η τελετή απονομής μέσα σε πανηγυρική (και άκρως ιστιοπλοϊκή!) ατμόσφαιρα.

Η Regatta του Διαπόρου έχει σκοπό την ανάδειξη του απίστευτου φυσικού κάλλους της περιοχής και γι’ αυτό υποστηρίζεται από όλους τους φορείς της ευρύτερης περιοχής.

Επόμενο ραντεβού το 2014, στις αρχές Σεπτέμβρη!