18ος Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Blue Cup

18ος Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Blue Cup

Η εταιρία Vernicos Yachts διοργάνωσε για 18η συνεχή χρονιά τον ιστιοπλοϊκό αγώνα Blue Cup από 1η έως 9η Νοεμβρίου. Στον αγώνα συμμετείχαν 50 σκάφη Beneteau με πληρώματα από12 χώρες.

Όλα τα πληρώματα ξεκίνησαν από τον Άλιμο και έπλευσαν στα ανοιχτά του Αργοσαρωνικού κόλπου με τελικό προορισμό το Πόρτο Χέλι. Ενδιάμεσοι σταθμοί στις καθημερινές ιστιοδρομίες ήταν η Παλαιά Επίδαυρος, τα Μέθανα, ο Πόρος, και η Ερμιόνη.


Τελικός νικητής της κλάσης Α με σκάφη τύπου Oceanis και Cyclades αναδείχθηκε το σκάφος «SIFNOS 37.2», τύπου Oceanis 37 με το πλήρωμα του Ρώσου Valentin Naumov και δεύτερο κατετάγη το «SOFIA V», τύπου Oceanis43.4 με το πλήρωμα του Αυστριακού Dietmar Glogner. Τρίτο τερμάτισε το σκάφος «LADY KIKI II», τύπου Cyclades 50.5 με το πλήρωμα του Ρώσου Max Masxlov.

Tην πρώτη θέση στη κλάση Β με σκάφη τύπου Oceanis κατέκτησε το σκάφος «ATHINA» τύπου Oceanis 523 με τον Πολωνό Tomas Woroch. Δεύτεροι τερμάτισαν οι Νορβηγοί με skipper τον Hans Peter Brun και το σκάφος «ΑΤΟΚΟS» τύπου Oceanis 361.Στην Τρίτη θέση κατετάγη το σκάφος «PERDIKA» τύπου Oceanis 373 με το πλήρωμα του Νορβηγού Jorg Pedersen.

Όλοι οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να συνδυάσουν την ιστιοπλοΐα με τη διασκέδαση και να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τις τοπικές αρχές, χωρίς την υποστήριξη των οποίων οι αγώνες δε θα είχαν αυτήν την επιτυχία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα επισκεφθείτε το site μας www.vernicos.com, στην ενότητα Blue Cup Regatta.

Πρόγραμμα Iστιοπλοϊκών Αγώνων 2009

• Το 7ο Cyclades Blue Cup θα διεξαχθεί στις Κυκλάδες από τις 2 έως τις 9 Μαΐου 2009.

• Το 19ο Blue Cup θα διεξαχθεί στον Αργοσαρωνικό από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου 2009