1ο Catamarans Cup από την Istion Yachting

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Catamarans Cup International το οποίο διοργάνωσε η Istion Yachting από 23 έως 30 Οκτωβρίου στον Αργοσαρωνικό. Πρόκειται για τον πρώτο αγώνα που διοργανώνεται παγκοσμίως αποκλειστικά με τη συμμετοχή καταμαράν κρουαζιέρας.

Στον αγώνα συμμετείχαν 19 ιστιοπλοϊκά καταμαράν από 38 έως 50 πόδια και 160 συμμετέχοντες ιστιοπλόους από 20 συνολικά χώρες (Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Ισπανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία, Γερμανία, Ρωσία, Ολλανδία, Κόστα Ρίκα Ελβετία, Γαλλία, Βουλγαρία, Σερβία, Αυστρία, Αργεντινή, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και Ελλάδα).

Η τελετή έναρξης του αγώνα έλαβε χώρα στην Παλαιά Επίδαυρο την 24η Οκτωβρίου, σε ειδική τελετή υπό την αιγίδα του Δήμου Επιδαύρου την οποία τίμησε ο Δήμαρχος Επιδαύρου. Η εκκίνηση δόθηκε την επόμενη ημέρα για το πρώτο σκέλος του αγώνα στη διαδρομή Επίδαυρος – Μέθανα. Στα Μέθανα τιμήθηκαν οι νικητές του πρώτου σκέλους του αγώνα και πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός COOKOFF! ως παράλληλη εκδήλωση με αντικείμενο τη μαγειρική πάνω στο σκάφος.

Το δεύτερο σκέλος του αγώνα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Οκτωβρίου από Μέθανα προς Ύδρα. Στην Ύδρα πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός ντυσίματος DRESSOFF! με τη συμμετοχή όλων των πληρωμάτων, ενώ στη γιορτή που ακολούθησε ο Δήμαρχος Υδραίων απένειμε τα έπαθλα στους νικητές.

Το τρίτο και τέταρτο σκέλος του αγώνα περιλάμβανε τις διαδρομές ?Ύδρα-Δοκός και Δοκός-Ερμιόνη. Μετά τον τερματισμό έγινε η απονομή των επάθλων σε γιορτή που διοργανώθηκε στην Ερμιόνη.

Το τελευταίο σκέλος του αγώνα περιλάμβανε τη διαδρομή Ερμιόνη-Πόρος. Το σκέλος αυτό ήταν και το πιο συναρπαστικό του αγώνα καθώς ο άνεμος βοήθησε να γίνει μια γρήγορη κούρσα… Στην αίθουσα Συγγρού ο Δήμαρχος Πόρου απένειμε τα έπαθλα στους νικητές του τελευταίου σκέλους και στους νικητές της γενικής κατάταξης. Στον ίδιο χώρο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο διαγωνισμός φωτογραφίας SHOOTOFF! στον οποίο συμμετείχαν όλα τα πληρώματα με φωτογραφίες που τράβηξαν κατά την διάρκεια του αγώνα. Η τελετή λήξης του αγώνα συνοδεύτηκε με πολύ κέφι και ζωντανή μουσική από τους ΜΡ3.

Την επόμενη και τελευταία ημέρα, τα σκάφη αναχώρησαν από τον Πόρο με προορισμό την Αθήνα, όπου όλα τα πληρώματα έδωσαν ραντεβού για το 2011, την τελευταία εβδομάδα του Οκτώβρη για το 2ο Catamarans Cup International!

Όλες οι πληροφορίες για τον αγώνα βρίσκονται στην ιστοσελίδα:
www.catamaranscup.com

Διοργάνωση:
ISTION Yachting, Αλκυόνης 2 & Λ.Ποσειδώνος 27, Παλαιό Φάληρο 17561,
Τηλ. 210 9811515,
E-mail: [email protected]
www.istion.com