1ο Ναυτικό Σαλόνι Παραδοσιακών Σκαφών

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη  επιτυχία το 1ο Ναυτικό Σαλόνι  Παραδοσιακών Σκαφών στα  Μέθανα (24-26/5/2013).

paradosiako

Μοναδικά σκαριά που ήδη συμπληρώνουν 100 έτη ζωής και πλεύσης εκτέθηκαν στις  εγκαταστάσεις του  λιμανιού των Μεθάνων και έγιναν αντικείμενο θαυμασμού από εκατοντάδες  επισκέπτες.

Τρεχαντήρια, καραβόσκαρα, περάματα, βαρκαλάδες και άλλα παραδοσιακά ξύλινα  σκάφη κόσμησαν την θάλασσα του Σαρωνικού  και λάμπρυναν με την παρουσίασή τους ένα κατάμεστο χώρο τουριστών και επισκεπτών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Οι επισκέπτες της εκθέσεως είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν παραδοσιακές ιστιοφορίες όπως σακολέβα, λατίνι, φλόκο, πέννα, κλπ  και να ξαναζωντανέψει η παραδοσιακή Ελληνική ναυπηγική και η δουλειά του  Έλληνα καραβομαραγκού.
Επιβατηγά και αλιευτικά παραδοσιακά ξύλινα σκάφη σαν μία σύνθεση λουλουδιών ξεσήκωσαν τους μικρούς  και μεγάλους.

Το Ναυτικό σαλόνι συνδιοργανώθηκε από τον ΕΟΤ, τον Δήμο Τροιζηνίας, την  Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Παραδοσιακών Σκαφών (ΕΣΠΣ).

Οι  εκδηλώσεις έκλεισαν με φαγοπότι για όλους, προσφορά του Δήμου Τροιζηνίας,  χορούς από τα μέλη του Λαογραφικού Ομίλου Γαλατά και την μοναδική νησιώτικη μουσική του συγκροτήματος του Νίκου Οικονομίδη και της Παριανής τραγουδίστριας Κυριακής.