Το πρώτο Ελληνικό χειροποίητο ημι-υποβρύχιο!

Μια εντυπωσιακή και πρωτοφανή κατασκευή πραγματοποίησε ο κ. Στέφανος Χασιλίδης από την Δράμα και ενδέχεται να ‘ναι η μοναδική στον κόσμο υπό αυτή τη μορφή.

Η κατασκευή του έγινε και παγκοσμίως γνωστή, καθώς εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση και συγκεκριμένα στην εκπομπή «ΝΕΤ ΠΑΝΤΟΥ», όπου σε ζωντανή σύνδεση παρουσίασε το σκάφος  του, αφήνοντας δημοσιογράφους και παρουσιαστές εντυπωσιασμένους και έκπληκτους.

Ο κ. Χασιλίδης εξηγεί ότι το ημι-υποβρύχιο : «είναι ένα σκάφος που αποτελείται από δυο μέρη. Το ένα είναι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με συμπαγή παράθυρα, την κατάλληλη στεγανότητα και τον κατάλληλο εξοπλισμό, που δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να παρατηρούν το βυθό κατά τη διάρκεια της πλεύσης. Να τονίσουμε εδώ, πως δεν είναι υποβρύχιο, καθώς δεν έχει τη δυνατότητα περεταίρω κατάδυσης, όμως σ’ ένα από τα επόμενα μοντέλα μας θα υπάρχει και αυτή η δυνατότητα».

Και συνεχίζει : « σ’ ένα ταξίδι μου σε νησί με την οικογένειά μου και φίλους, συζητούσαμε τι χαρά των δυτών που απολαμβάνουν το βυθό της θάλασσας, τα κοραλλιογενή ύφαλα και τα πολύχρωμα ψάρια. Σκεφτόμασταν πως θα μπορούσε ο καθένας να το απολαμβάνει αυτό, χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση δυτών, τον εξοπλισμό και τα σχετικά. Έτσι ήρθε η ιδέα και το αποτέλεσμα το βλέπετε και μόνοι σας. Δυόμιση χρόνια διήρκησε η διαδικασία της έμπνευσης της ιδέας μέχρι το τέλος της κατασκευής της. Οπότε φαντάζεστε τις θυσίες που έχω κάνει και το χρόνο που έχω αφιερώσει για να πραγματοποιήσω το όνειρό μου, με πολύ αγάπη, μεράκι και στήριξη της οικογένειάς μου.»

«Το όνομα του σκάφους  είναι «Νηρηίδα».
Οι «Νηρηίδες», σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία μας, ήταν οι νύμφες της θάλασσας, κόρες του Νηρέα και της Ωκεανίδας, ζούσαν μόνιμα στο παλάτι του πατέρα τους στο βυθό της θάλασσας σε χρυσούς θρόνους και αντιπροσώπευαν την απαράμιλλη ομορφιά.

Το σκάφος μου απευθύνεται στις παραθαλάσσιες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, που θέλουν να παρέχουν τη δυνατότητα στους πελάτες, της παρατήρησης, του φυσικού κάλους του βυθού, αλλά και σαν ένα είδος διαφορετικής διασκέδασης. Βέβαια δεν μπορούμε να εξαιρέσουμε και τους ιδιώτες, που έχουν την οικονομική δυνατότητα και είναι λάτρεις του βυθού. Επίσης, δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο, με τις κατάλληλες τροποποιήσεις, το συγκεκριμένο σκάφος να χρησιμοποιηθεί και για στρατιωτικούς σκοπούς. Όπως για παράδειγμα, ο περιμετρικός έλεγχος των πλοίων στην είσοδο και έξοδο των λιμανιών κ.τ.λ.»

Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην προσπάθεια αυτή που πραγματικά την αξίζει.

Περισσότερες πληροφορίες:
Στέφανος Χασιλίδης
25210 55466
Email [email protected]
www.semisubmarineboat.com

Πηγή Ξυράφι on line