Το «Modus Vivendi – 3αλφα» κατέκτησε τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Platu25.

Στην Punta Ala της Ιταλίας διεξήχθη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας με σκάφη Platu25. Η Ελληνική ομάδα του Κώστα Καραγεωργίου με τον Παναγιώτη Μάντη στο τιμόνι και πλήρωμα τους Παύλο Καγιαλή, Βαγγέλη Κάππα και Ανδρέα Παλερά έδωσε για μια ακόμη φορά το παρόν στο κορυφαίο ιστιοπλοϊκό γεγονός.

Η φετινή συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και έφτασε στον αριθμό ρεκόρ των 94 σκαφών και 500 αθλητών! Το Πρωτάθλημα διοργάνωσε το Yacht Club Punta Ala, ο όμιλος της πασίγνωστης ομάδας America?s Cup, Prada – Luna Rosa.

Στις 5 ημέρες διάρκειας του αγώνα ολοκληρώθηκαν 12 κούρσες. Οι καιρικές συνθήκες κυμάνθηκαν σε όλες τις εντάσεις, από 6 έως 20 μίλια. Οι μεγάλοι στόλοι και οι απαιτητικές συνθήκες επέτρεψαν στα πιο ολοκληρωμένα πληρώματα να ξεχωρίσουν από την αρχή.

Το «Modus Vivendi – 3αλφα» με σταθερές κούρσες μέσα στη 10αδα κατάφερε να μείνει σε επαφή με την 3άδα και τελικά με μια επιβλητική νίκη την τελευταία ημέρα κατέκτησε την 2η θέση. Χαρακτηριστικό της μεγάλης απόδοσης είναι το γεγονός ότι το χειρότερο αποτέλεσμα που έφερε η Ελληνική ομάδα ήταν η 8η θέση!
Η νίκη αυτή βέβαια κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Οι Έλληνες Πρωταθλητές έχουν λάβει μέρος τα τελευταία 5 χρόνια σε 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα έχοντας κατακτήσει την 5η, την 6η και πέρυσι την 1η θέση εδραιώνοντας τους στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Στην τελετή απονομής όλες οι ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Μέκκα της ιστιοπλοΐας Ισπανία.