Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το σεμινάριο ελεύθερης κατάδυσης “Η διαδρομή προς τη χαλάρωση και η σημασία της αναπνοής”.

 Ο σύλλογος υποβρυχίου κυνηγίου Γλαύκος σε συνεργασία με τη Freedive Greece, διοργάνωσε σεμινάριο ελεύθερης κατάδυσης με τίτλο “Η διαδρομή προς τη χαλάρωση & η σημασία της αναπνοής”.

glafkos-seminario

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος ήταν από την αρχή πάρα πολύ μεγάλη όμως ο φυσικός περιορισμός του διαθέσιμου χώρου επέτρεψε τελικά σε 42 άτομα να κατοχυρώσουν μια θέση στο σεμινάριο.

Το διήμερο αυτό σεμινάριο (θεωρητικό & πρακτικό) έλαβε χώρα την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου στα γραφεία του συλλόγου και τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου στο κολυμβητήριο Χαϊδαρίου και σκοπός του ήταν να εστιάσει στην εξάπλωση της γνώσης σε διαφορετικούς τομείς που σχετίζονται με την ελεύθερη κατάδυση όπως π.χ. νέες τεχνικές χαλάρωσης και αναπνοών καθώς και βιοανατροφοδότησης που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της ποιότητας της κατάδυσης αλλά και της γενικότερης ευημερίας ενός ελεύθερου δύτη/υποβρύχιου κυνηγού.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες διδάχθηκαν πώς να αναπνέουν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια επαναλαμβανόμενων καταδύσεων. Το θεωρητικό κομμάτι του σεμιναρίου εστίασε  στις ανατομικές δομές που εμπλέκονται τόσο στην διαδικασία της αναπνοής όσο και της χαλάρωσης  μέσω μοντέρνων τεχνικών. Οι συμμετέχοντες επίσης διδάχθηκαν τον τρόπο να ελέγχουν αυτές τις ανατομικές δομές και συνεπώς να βελτιώσουν την επιδεξιότητα της αναπνοής τους.

Κατόπιν, η θεωρητική γνώση έγινε πράξη κατά την διάρκεια συνεδρίας στην πισίνα, η οποία στόχο είχε να βελτιστοποιήσει τη διαδικασία εκμάθησης και  μάλιστα στο τέλος οι περισσότεροι κατάφεραν να αυξήσουν εντυπωσιακά τους χρόνους άπνοιάς τους!

Το επόμενο σεμινάριο θα είναι τριήμερο (θεωρητικό-πρακτικό – θεωρητικό) και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, την Κυριακή 2 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και το οποίο αναμένεται να έχει την ίδια μεγάλη επιτυχία λόγω του πρωτότυπου τρόπου παρουσίασής του!

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του Γλαύκου www.glafkos.gr

Για επικοινωνία με το σύλλογο στείλτε μήνυμα στο [email protected] ή μέσω του facebook στο group «ΓΛΑΥΚΟΣ»