Τραβάτε κουπί;

Τραβάτε κουπί;

Πολλές φορές κάνουμε τα εύκολα δύσκολα στην πολύ απλή κωπηλατική κίνηση στο μικρό μας dinghy. Αν πιστεύετε ως τώρα ότι, η κωπηλασία θέλει δύναμη, ξεχάστε το. Πάνω από όλα θέλει ρυθμό και μέτρο. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο από το 70% της δύναμής μας για να πάμε πολύ γρήγορα. Και όσο για ρυθμό, αυτός είναι απαραίτητος και στις κινήσεις και στην αναπνοή. Απλώστε τα χέρια μπροστά, χωρίς να σκύψετε.

Ανεβάστε ελαφρά τη λαβή του κουπιού, ώστε η κουτάλα να μπει κάθετα στο νερό.
Τραβήξτε τις λαβές προς το στήθος σας με χαλαρές παλάμες, κρατώντας τα μόνο με τα δάχτυλα. Οι αγκώνες κοντά στο σώμα, οι πήχεις παράλληλοι με τα πλευρά. Όταν οι λαβές φτάσουν στο στήθος, χαμηλώστε τις ελαφρά, για να βγει η κουτάλα από το νερό. Επαναφέρετε τις λαβές προς τα εμπρός, στρίβοντας ελαφρά τους καρπούς, για να γυρίσετε τις κουτάλες, όσο το δυνατόν οριζόντια, έως ότου φτάσουν στο καινούργιο «άρπαγμα» του νερού. Επαναλάβετε τα ίδια. Ρυθμός 35 έως 45 το λεπτό.
Οι σκαρμοί πρέπει να είναι ελαφρά γρασαρισμένοι, για να μην έχει αντίσταση το κουπί στην κίνησή του και να φθείρεται λιγότερο.