Το Modus Vivendi-3Άλφα νικητής της Β? Φάσης Πανελληνίου Platu25

Με τις ευνοϊκότερες καιρικές συνθήκες ολοκληρώθηκε η Β? Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που διοργάνωσε η Ελληνική Κλάση Platu25 σε συνεργασία με τον ΠΟΙΑΘ το σαββατοκύριακο 15-16 Μαΐου 2010. Οι νότιοι άνεμοι που έφτασαν τα 15 μίλια και τις δύο ημέρες βοήθησαν να ολοκληρωθούν 6 ιστιοδρομίες και πρόσφεραν συναρπαστικούς αγώνες στα 8 σκάφη από την περιοχή της Αττικής και στο ένα από τον Βόλο.

Μετά την ισοβαθμία 4 σκαφών στην πρώτη θέση με το πέρας των 3 ιστιοδρομιών του Σαββάτου, το αποτέλεσμα άρχισε σιγά-σιγά να διαμορφώνεται την Κυριακή όταν το πλήρωμα του Modus Vivendi-3Άλφα κέρδισε τις 2 πρώτες κούρσες της ημέρας. Το σκάφος Ευρύαλος τερμάτισε πρώτο στην τελευταία κούρσα αυτής της σειράς αγώνων.

Μετά από 6 ιστιοδρομίες και αφαιρώντας την χειρότερη, νικητής αναδείχθηκε το σκάφος Modus Vivendi-3Άλφα με κυβερνήτη τον Γιώργο Βασιλά και πλήρωμα τους Κώστα Καραγεωργίου, Βαγγέλη Κάππα, Νίκο Μαθιουδάκη και Σωτήρη Κάρταλη. Την δεύτερη θέση κατέκτησε το σκάφος Anaconda-Murphy & Nye με κυβερνήτη τον Ζώη Τζουροπάνο και πλήρωμα τους Σπύρο Βενετσιάνο, Θοδωρή Κωσταντακόπουλο, Ιάκωβο Λουδάρο και Κατερίνα Καϊτατζίδου. Τέλος στην τρίτη θέση τερμάτισε το σκάφος Ευρύαλος με κυβερνήτη τον Στρατή Ανδρεάδη και πλήρωμα τους Δημήτρη Γεροντάρη, Στέλιο Σωτηρίου, Θοδωρή Πολυχρονίδη και Τάσο Μηλιώνη.

Τα πληρώματα παραβρέθηκαν στην απονομή επάθλων που έγινε στον μόλο του ΠΟΙΑΘ αμέσως μετά το τέλος των αγώνων και την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ κ. Μαραγκουδάκης.

Η Ελληνική Κλάση Platu25, η Οργανωτική Επιτροπή και τα Πληρώματα των σκαφών, έμειναν με τις θετικότερες εντυπώσεις από την διοργάνωση και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο με την Γ? Φάση του Πανελληνίου.

Φωτογραφίες : Νίκος Αλευρομύτης
Περισσότερες πληροφορίες στο www.platu25.gr