Γενικά

Ο «Δρόμος του Ατλαντικού» στη Νορβηγία που κόβει την ανάσα

Όσλο, Νορβηγία Η θέα διασχίζοντας τον «Δρόμο του Ατλαντικού» στη Νορβηγία αναμφισβήτητα κόβει την ανάσα. Έχει χαρακτηριστεί, όμως, ως ο πιο επικίνδυνος δρόμος του κόσμου.

Σφουγγάρια, οι πολύτιμοι… πόροι

Συμβιώνει άνετε με φύκια ή ζει μόνο του, προσκολλημένο κάπου. Για να τραφεί, φιλτράρει ατέλειωτες ποσότητες νερού. Οι χημικές ουσίες που παράγει για να προστατευθεί

Στα άδυτα του Βρετανικού

Ο Βρετανικός (Britannic) ήταν ένα από τα μεγαλύτερα υπερωκεάνια της γραμμής του Βορείου Ατλαντικού στις αρχές του 20ου αιώνα.

Στην Κέρκυρα που μεγάλωσα…

Στην Κέρκυρα που μεγάλωσα, ξημεροβραδιαζόμουνα στο παλιό λιμάνι.

Περιμένοντας την τουριστική περίοδο 2013

Η τουριστική περίοδος του 2013 μας περιμένει με πολλές προκλήσεις σε όλα τα μέτωπα και ιδιαίτερα στην ακτοπλοΐα , την κρουαζιέρα και το γιώτινγκ.

Άδοξο τέλος για τα ταχύπλοα της Χριστίνας και του Αλέξανδρου Ωνάση.

Τις τελευταίες ημέρες οι εφημερίδες αλλά και τα τηλεοπτικά κανάλια ασχολήθηκαν με το νέο της πώλησης, (leasing) σύμφωνα με τους όρους της διαθήκης του Αριστοτέλη Ωνάση, του Σκορπιού.

«Να μην χάσουμε τον οικονομικό έλεγχο στο Αιγαίο»

Έκκληση στο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας να χαράξει εθνική στρατηγική ανάπτυξης του ελληνόκτητου στόλου στο Αιγαίο, ώστε να μην κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια οι ανταγωνιστές, έκανε ο Γιώργος Βερνίκος, με αφορμή την επανεκλογή του στο Ναυτικό Επιμελητήριο της Ελλάδος.

Ο νυχτερινός ουρανός

Στις μέρες μας λίγοι είναι οι ερασιτέχνες καπετάνιοι που χρησιμοποιούν παραδοσιακούς τρόπους ναυτιλίας, δηλαδή με εξαίρεση αυτούς που χρησιμοποιούν τον εξάντα τους για την ευχαρίστησή τους και μόνο.

Φάροι – Οι μοναχικοί κάτοικοι του πελάγους

Το φαρικό δίκτυο των θαλασσών όλου σχεδόν του κόσμου είναι εκείνο που φροντίζει για το ασφαλές ταξίδεμα των ναυτικών.

Φτιάχτο μόνος σου

Φτιάξτε μόνοι σας ένα αβύθιστο και ασφαλές καγιάκ μήκους 4,27 μέτρων για το καλοκαίρι, πανεύκολα και με λίγα χρήματα.

1 2 3