Πολυεστερικά σκάφη

Αγοράζοντας μεταχειρισμένο σκάφος δεκαετίας.

Οι παλιοί ναυτικοί έλεγαν ότι ο ιδιοκτήτης του σκάφους αναψυχής χαίρεται δύο φορές: Όταν αγοράζει το σκάφος του και όταν το πουλάει!.

Πολυεστερικό ή φουσκωτό σκάφος;

Όσοι ασχολούμαστε με το σκάφος αναψυχής, έχουμε σίγουρα συμμετάσχει πολλές φορές σε τέτοιες συζητήσεις.

Συντήρηση σκάφους το χειμώνα

Όπως προσέχουμε και καθαρίζουμε το σπίτι μας, ιδιαίτερα σε κάθε αλλαγή εποχής, είναι εξίσου σημαντικό να συντηρούμε και να κρατάμε το σκάφος μας πάντα καθαρό.

Πετώντας πάνω από τα κύματα

Πολλές φορές βλέπουμε σε video και φωτογραφίες μηχανοκίνητα σκάφη κυριολεκτικά να πετούν στον αέρα πάνω από τα κύματα, με όλη τη γάστρα έξω από το νερό.

Επισκευή πολυεστέρα.

Πολλές φορές τυχαίνει να χτυπήσουμε τη γάστρα του σκάφους. Άλλοτε κατά τη διάρκεια ανέλκυσης/ καθέλκυσης, άλλοτε σε βράχο στη θάλασσα ή και με άλλους τρόπους.

Με σκάφος σε καιρό.

Δεν είναι λίγες οι φορές που είμαστε αναγκασμένοι να παλέψουμε στην κυριολεξία με το κύμα. Άλλωστε, δεν υπάρχει περίπτωση ν’ασχολείται κανείς με τη θάλασσα και να μην έχει συναντήσει δύσκολες καταστάσεις, όταν η θάλασσα «φουσκώνει».

Γάστρες

Είναι γνωστό πως υπάρχουν τρεις κύριες κατηγορίες γάστρας, ανάλογα με τον προορισμό του σκάφους.

Μικρό Σκάφος & η επιλογή του

Το μικρό σκάφος κλειστής θάλασσας, που μπορεί να μεταφερθεί πάνω σε trailer είναι ο πιο προσιτός οικονομικά τύπος και φυσικά έχει πολλούς φίλους.

Μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος στο μικρό σκάφος

Ένα μικρό ανοικτό ταχύπλοο είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα πολλών από εμάς για τις καλοκαιριές διακοπές μας. Ο θαλάσσιος περίπατος, το ψάρεμα, το ψαροντούφεκο αλλά και η πρόσβαση για μπάνιο σε παραλίες που δεν είναι προσιτές δια ξηράς είναι ο προορισμός μας.

Στροφή επί τόπου με πολυεστερικό σκάφος

Τα διπλέλικα σκάφη μανουβράρονται ευκολότερα στο λιμάνι. Αυτό οφείλεται στην ενέργεια της μιας προπέλας, που εξισορροπεί αυτήν της άλλης με αντίθετη στρέψη...

1 2 3 4