Ποσειδώνια 2010

Η διεθνής Ελληνική ναυτιλιακή έκθεση.
Πάνω από 80 χώρες και 20 εθνικές συμμετοχές συμμετείχαν στα Ποσειδώνια 2010, την μεγάλη διεθνή έκθεση της ναυτιλίας, που έγινε 7-11 Ιουνίου 2010 στο Εκθεσιακό Κέντρο Ελληνικού.

Αιγαίον Ηλεκτρονική

Η 22η διοργάνωση των Ποσειδωνίων, που γίνεται κάθε δύο χρόνια στην Ελλάδα, υποδέχτηκε την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον εκθεσιακό χώρο Ελληνικού στον πρώην Ανατολικό Αερολιμένα Αθηνών. Τα μεγαλύτερα ναυτιλιακά έθνη και οι σημαντικότεροι ναυτιλιακοί οργανισμοί συμμετείχαν στα Ποσειδώνια που για μια ακόμη φορά αποτέλεσαν το κορυφαίο γεγονός της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Το περίπτερο της Αιγαίον Ασφαλιστική

Η τελευταία διοργάνωση των Ποσειδωνίων το 2008 σημείωσε αριθμούς ρεκόρ, συγκεντρώνοντας 1.729 συμμετοχές από 80 χώρες, πάνω από 17.000 επισκέπτες, ενώ παράλληλα φιλοξενήθηκαν προσωπικότητες και αντιπροσωπείες απ’ όλο τον κόσμο που απέφεραν στη χώρα μας συνάλλαγμα της τάξεως των 60 εκατ. ευρώ, με τους τομείς εστίασης και τουρισμού να επωφελούνται άμεσα. Χαρακτηριστικά κατά την έκθεση του 2008, πραγματοποιήθηκαν συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων με αποφάσεις και μνημόνια που υπεγράφησαν τόσο μεταξύ κυβερνήσεων και ναυτικών κρατών όσο και μεταξύ ναυτιλιακών εταιρειών.

Λάλιζας ΑΕ

Παρά τις δυσμενείς οικονομικές προβλέψεις, η ελληνική ναυτιλία συνεχίζει να εκσυγχρονίζει το στόλο της, αποδεικνύοντας ότι ο δυναμικότερος κλάδος της ελληνικής οικονομίας διατηρεί την παγκόσμια αυτοδυναμία και αναγνώρισή του.

Το περίπτερο της ELIN

Τα «Ποσειδώνια 2010» τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, του δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου, της Ενώσεως Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, της Ενώσεως Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Τεχνάβα ΑΕ