Δυναμική παρουσία της ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ στο 32o Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών.

Σε πανελλαδική πρώτη εμφάνιση το ιστιοπλοϊκό Bavaria 45 Cruiser, δημιουργία του γερμανικού ναυπηγείου Bavaria Yachtbau Gmbh, θα έχουν τη δυνατότητα οι επισκέπτες της διεθνούς έκθεσης 32o Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών να θαυμάσουν μεταξύ άλλων στο χώρο του περιπτέρου της Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή Α.Ε.

Η Bavaria σε συνεργασία με την BMW Group Designworks USA και το πρωτοπόρο γραφείο σχεδιασμού αγωνιστικών ιστιοφόρων Farr Yacht Design κατασκεύασε το Bavaria 45 Cruiser. Την πρώτη του, κιόλας, νίκη είχε στην regatta “Ronde om Noord Holland” που διεξήχθη τον Ιούνιο του 2010 στην Ολλανδία. Το 45 Cruiser νίκησε όχι μόνο στην κατηγορία του, αλλά κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ 250 διαγωνιζόμενων σκαφών μετά την τελική κατάταξη των χρόνων.

Το εν λόγω σκάφος έχει ολικό μήκος 14,27 μέτρα, μέγιστο πλάτος 4,35 μέτρα και καρίνα από μαντέμι με βύθισμα 2,10 μέτρα στη βασική έκδοση ενώ ως επιλογή προσφέρεται και κοντύτερη καρίνα με βύθισμα 1,73 μέτρα. Επίσης, διατίθεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις εσωτερικής διαρρύθμισης, με τρεις ή τέσσερις καμπίνες. Το Bavaria 45 Cruiser βρίσκεται μεταξύ των φιναλίστ «Σκάφος της Χρονιάς» στην κατηγορία “Family Cruisers”. Η φημισμένη αυτή διάκριση, θα απονεμηθεί στα πλαίσια του ναυτικού σαλονιού “boot” στο Dusseldorf τον Ιανουάριο του 2011.

Το περίπτερο της Κυριακούλης θα κοσμεί, όμως, και η νέα μηχανοκίνητη ναυαρχίδα Deep Blue 46 ST του γερμανικού ναυπηγείου που συνδυάζει την υψηλή αισθητική με την άνεση και την λειτουργικότητα. Για την πρόωση του το σκάφος χρησιμοποιεί δύο κινητήρες Volvo Penta με τη συνολική ισχύ να κυμαίνεται από τους 660 έως τους 740 ίππους. Την σχεδίαση υπογράφει, όπως στo DEEP BLUE 46 Open, η BMW Group DesignworksUSA, θυγατρική του ομίλου BMW.

Στο 32o Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 24 Οκτωβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν λεπτομερώς για όλα τα μοντέλα σκαφών των διακεκριμένων ναυπηγείων Bavaria Yachtbau GmbH, Dufour Yachts S.A., Fountaine Pajot S.A., Alubat S.A.S, SPBI – SA Jeanneau και CNB Lagoon S.A., που προσφέρονται στη χώρα μας από την Κυριακούλης.