«Δεν σταμάτησα να κλαίω σε όλη τη διαδρομή μέχρι την Κω».

Η συγκινητική διάσωση ενός ναυαγού πρόσφυγα από ένα ζευγάρι Ελλήνων που έκαναν διακοπές με το φουσκωτό τους! Τον εντόπισαν μεσοπέλαγα μετά από 13 ώρες…   

Η φωτογραφία που ανέβασε η Σάντρα Τσιλιγκερίδου στο λογαριασμό της στο Facebook συγκινεί και έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου.

Το περιστατικό συνέβη κοντά στην Ψέριμο όταν ο Δημήτρης Δελλής, η Σάντρα Τσιλιγκερίδου και η παρέα τους έκαναν βόλτα με ένα φουσκωτό και είδαν έναν άνθρωπο να κολυμπά μέσα στο πέλαγος. Στην αρχή νόμισαν ότι επρόκειτο για δύτη. Στη συνέχεια όμως διαπίστωσαν ότι χρειαζόταν βοήθεια.

Τον έσωσαν από βέβαιο θάνατο ανεβάζοντας τον στο σκάφος. Τους είπε ότι 13 ώρες πάλευε με τα κύματα. Στο κείμενό της αναφέρει τι ακριβώς συνέβη: Στη φωτογραφία εικονίζεται ο ναυαγός λίγο αφότου έχει διασωθεί και είναι εμφανώς καταβεβλημένος από την πολύωρη περιπέτεια του στη θάλασσα. «Τον τράβηξα από το χέρι για να ανέβει στη βάρκα και έκλαιγα με λυγμούς» περιέγραψε η κ. Τσιλιγκερίδου.

«Δεν σταμάτησα να κλαίω σε όλη τη διαδρομή μέχρι την Κω». Η συγκινητική διάσωση ενός ναυαγού πρόσφυγα από ένα ζευγάρι Ελλήνων που έκαναν διακοπές με το φουσκωτό τους! Τον εντόπισαν μεσοπέλαγα μετά από 13 ώρες...   )

«Ο άνθρωπος έτρεμε ολόκληρος. Του δώσαμε τις πρώτες βοήθειες, γιατί είχε υποθερμία και ειδοποιήσαμε το Λιμενικό» συνεχίζει τη μαρτυρία της. «Δεν σταμάτησα να κλαίω σε όλη τη διαδρομή μέχρι την Κω. Μάλιστα ο άνθρωπος κάποια στιγμή με ρώτησε: “Why are you crying?” και του απάντησα “For you’» αναφέρει η ίδια κι εξηγεί: «Είμαι Πόντια. Μες στο DNA μου έχω τον πόνο των προσφύγων». Ο 32χρονος είχε ξεκινήσει στις 5 το πρωί της 26ης Αυγούστου από την Αλικαρνασσό με φουσκωτή βάρκα μαζί με άλλους πρόσφυγες. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ.

Σύμφωνα με το λιμεναρχείο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο ηλεκτροκινητήρας σταμάτησε και το ένα κουπί παρασύρθηκε από τα κύματα. Εκείνος έπεσε στο νερό να το πιάσει όμως τον παρέσυραν τα ισχυρά ρεύματα. «Είχαν γίνει έρευνες δεν κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Τον βρήκαμε εμείς και κατάφερε να σωθεί ο άνθρωπος» είπε ο κ. Σεγραίδος. Έδωσαν όλοι τους μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Ο Μοχάμεντ είναι καλά στην υγεία του και επανασυνδέθηκε με την οικογένεια του. Πλέον, σχεδιάζει τη συνέχεια του ταξιδιού του, προς τη δική του γη της επαγγελίας….

Πηγή: mixanitouxronou.gr