Αγορά πρώτου φουσκωτού σκάφους

Η αγορά φουσκωτού σκάφους για πρώτη φορά, εκτός από την μεγάλη χαρά που μας δίνει, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, συγκρατημένο ενθουσιασμό και λογική (όσο μπορούμε βέβαια) για να αποκτήσουμε το φουσκωτό σκάφος που ταιριάζει πραγματικά στις ανάγκες μας, χωρίς να κάνουμε λάθος αγορά!

description

Τύπος του φουσκωτού σκάφους

Ένα από τα πρώτα θέματα που πρέπει να μας απασχολήσουν πριν την αγορά του πρώτου φουσκωτού σκάφους, είναι τι θέλουμε από το σκάφος μας. Δηλαδή, θέλουμε να ψαρεύουμε, να κάνουμε σκι, να πηγαίνουμε εύκολα και γρήγορα σε κοντινές παραλίες, να περνάμε τις διακοπές μας στο σκάφος με την οικογένειά μας ή και με φίλους; Θέλουμε μεγάλες ταχύτητες ή τουριστικό σκάφος με χώρους; Θέλουμε να το ρυμουλκούμε με το αυτοκίνητο μας ή θέλουμε να έχουμε μεγάλο σκάφος με χώρους ενδιαίτησης θυσιάζοντας την ευκολία της ρυμούλκησης;

description

Μέγεθος φουσκωτού σκάφους

Δεύτερος σημαντικός παράγοντας για να καταλήξουμε στην αγορά του πρώτου φουσκωτού μας, είναι πόσα άτομα θέλουμε να έχουμε μαζί μας. Πρέπει να υπολογίσουμε πολύ σοβαρά το μέγεθος του σκάφους, την άνεση των επιβατών και την ασφάλειά τους. Το ταξίδι μας, μπορεί να είναι ήρεμο και ήσυχο, μπορεί όμως και να συναντήσουμε πολύ άσχημο καιρό. Τότε πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι ταξιδεύουμε με ασφάλεια, και όλοι οι επιβάτες μας έχουν την δική τους θέση. Μην ξεχνάμε ότι το σπουδαιότερο πράγμα είναι να μοιραζόμαστε με τους φίλους και την οικογένειά μας τη χαρά και την απόλαυση που μας προσφέρει η θάλασσα.

Ποιότητα κατασκευής φουσκωτού σκάφους

Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε πως είναι φτιαγμένο το σκάφος μας, τι εγγυήσεις δίνει ο κατασκευαστής ή ο αντιπρόσωπος, ποιες πιστοποιήσεις έχει. Η Ελληνική αγορά προσφέρει κάθε είδος σκάφους, από πολύ φτηνά μέχρι πολύ ακριβά σκάφη και πολλές φορές ισχύει η ρήσης «ότι πληρώνεις παίρνεις».

description

Αποθηκευτικοί χώροι του σκάφους

Όλα τα φουσκωτά σκάφη έχουν χώρο για την άγκυρα, τα μπαλόνια, τα σκοινιά κλπ. Όμως ποτέ κανένα σκάφος δεν έχει αρκετούς χώρους για τα πράγματά μας! Ξεκινάμε για την βόλτα μας ή τις διακοπές μας με «δύο πραγματάκια» και φτάνοντας στο σκάφος δεν ξέρουμε που να τα βάλουμε! Είναι πολύ σημαντικό να υπολογίσουμε τους χώρους που χρειαζόμαστε πριν την αγορά μας. Ίσως μία λίστα με όλα αυτά που νομίζουμε ότι είναι απαραίτητα για το ταξίδι μας να μας βοηθήσει σημαντικά. Σήμερα, οι κατασκευαστές προσπαθούν να εκμεταλλευθούν όσο καλύτερα μπορούν το εσωτερικό του κάθε σκάφους για να προσφέρουν την μεγαλύτερη δυνατή άνεση στους πελάτες τους.

description

Κατανάλωση

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε την κατανάλωση του σκάφους. Με την κρίση που υπάρχει σήμερα, τις υψηλές τιμές των καυσίμων κινδυνεύουμε να πληρώσουμε χρυσές τις διακοπές μας ή την ημερήσια βόλτα μας. Η κατανάλωση είναι σχετική με το μέγεθος του σκάφους, το βάρος του, τον τύπο της γάστρας του και της/των μηχανών του. Κάθε υπερβολή σε αυτούς τους τομείς θα επιβαρύνει την κατανάλωση χωρίς να είναι απαραίτητο.

Τέλος δεν είναι καθόλου κακό, να συμβουλευτούμε κάποιον γνωστό ή φίλο μας που να έχει το σκάφος που ανταποκρίνεται και στις δικές μας ανάγκες. Μαζί του θα μπορούσαμε να δούμε τα πλεονεκτήματά του και τις τυχόν ατέλειες ώστε να είμαστε έτοιμοι για την τελική μεγάλη και ασφαλώς ευχάριστη απόφαση της αγοράς του πρώτου φουσκωτού μας σκάφους.