Έκθεση ECOLIFE 2011

Οι «Άγγελοι των Θαλασσών» θα συμμετέχουν στην έκθεση Ecolife με περίπτερο στον προαύλιο χώρο της Τεχνόπολης, όπου το κοινό θα ενημερώνεται για τις δράσεις τους και ιδιαίτερα για το πρόγραμμα «αντάμωμα με τα δελφίνια – dolphin watching», θα βλέπει φωτογραφίες και βίντεο από τα δελφίνια του Κορινθιακού κόλπου, ενώ παράλληλα  θα ακούει τους ήχους τους.

Ξυλομπογιές, μαρκαδόροι και κηρομπογιές θα περιμένουν τους μικρούς μας φίλους για να αποτυπώσουν τη «συνάντησή» τους με τα δελφίνια στο θαλάσσιο σπίτι τους…

Οι «Άγγελοι των Θαλασσών» πρόκειται να παρουσιάσουν στην Ecolife τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Σάββατο 28/05

11:00-13:00 «Δελφίνια στα FM»

Ζωντανή μετάδοση της ραδιοφωνικής εκπομπής «Δελφίνια στα FM» (ΗΛΕΚΤΡΑ 98.8 FM – Κορινθία, http://easyradio.gr/hlektra/). Μέσα από το χώρο της Ecolife θα μιλήσουμε για το περιβάλλον και τον πολιτισμό με τη συμμετοχή κοινού και εκθετών.

19:00 «Σύστημα Διαχείρισης Υδάτων στον Αστικό Χώρο»

Διάλεξη της κ. Μαργαρίτας Σταυροπούλου – Δρ. Αρχιτέκτων Μηχανικός, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Δευτ/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας

20:30 Μουσική εκδήλωση «Άνθρωποι και δελφίνια»

Ο συνθέτης Γρηγόρης Νατσούδης θα μας ταξιδέψει με τους ήχους του πιάνου του σε μια οπτικοακουστική συνομιλία με τα δελφίνια.

Για 7η συνεχή χρονιά, η Ecolife, στέκεται δίπλα στους παραγωγούς & εμπόρους του κλάδου και σε πείσμα των καιρών θα πραγματοποιηθεί 26 έως 29 Μαΐου 2011 στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, στηρίζοντας την ενημέρωση και κατανάλωση των οικολογικών και φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων και υπηρεσιών έχοντας την αιγίδα του Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων.

Με πρωτοβουλία της διοργανώτριας εταιρείας Print All, η έκθεση Ecolife στην εξαετή διαδρομή της πέτυχε να καταγραφεί ως ένα σημαντικό γεγονός στα επιχειρηματικά δρώμενα. Προτάσεις, ιδέες, προϊόντα, τεχνολογίες με «πράσινη» λογική βρήκαν γόνιμο έδαφος για να παρουσιαστούν στο κοινό, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος: πληροφόρηση, αλλαγή στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας, βελτίωση της ποιότητας ζωής, προστασία του περιβάλλοντος.

Καλύπτοντας ένα τεράστιο φάσμα δραστηριοτήτων όπως, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Οικολογική Δόμηση και Βιοκλιματικός Σχεδιασμός, Οικολογική Οδήγηση και Μετακίνηση, Βιολογικά Τρόφιμα και Κτηνοτροφικά Προϊόντα, Υγεία – Ευεξία και Εναλλακτικές Θεραπείες, Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, Ανακύκλωση – Κομποστοποίηση, Εικαστικές Παρουσιάσεις Γνωστών Ελλήνων Καλλιτεχνών αλλά και Εκδηλώσεις για παιδιά με τη Συμμετοχή Σχολείων και Εικαστικών Εργαστηρίων Δήμων από όλη την Ελλάδα, η Ecolife κέρδισε την εμπιστοσύνη των δημόσιων φορέων, Υπουργείων και Δήμων, της εκπαιδευτικής, επιστημονικής και καλλιτεχνικής κοινότητας, μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα, καθώς και μη κυβερνητικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα θέματα οικολογίας και περιβάλλοντος.  Την προηγούμενη χρονιά οι εκθέτες ξεπέρασαν τους 100 και οι επισκέπτες ήταν περίπου 10.000. (Οι συμμετοχές φέτος αναμένονται στα ίδια επίπεδα ενώ κατά προσέγγιση το 65-70% των περσινών εκθετών παραμένει το ίδιο με το 2010 με αρκετές όμως νέες συμμετοχές)

Για 7η συνεχή χρονιά, η Ecolife, είμαστε εδώ για να δώσουμε δυναμικό παρόν παρά τις οικονομικές δυσχέρειες, διοργανώνοντας μια ποιοτική έκθεση για την προβολή σας με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, που θα μας κάνει όλους πιο δυνατούς!

Θεωρώντας ότι η οικολογία είναι «τόπος συνάντησης» και επιδιώκοντας να γίνει τρόπος ζωής, σας προσκαλούμε και φέτος στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, από 26 έως 29 Μαΐου, σε ένα μεγάλο γεγονός που φέρνει την οικολογία στο προσκήνιο.

*Οι «Άγγελοι των Θαλασσών» είναι ένας ιδιωτικός οργανισμός, με κύριο σκοπό του την επικοινωνία με τον καλύτερό μας φίλο στον υδάτινο κόσμο, το δελφίνι.  Στο πλαίσιο του προγράμματος «αντάμωμα με τα δελφίνια – dolphin watching», διοργανώνουν εκδρομές στον Κορινθιακό κόλπο για παρατηρήσεις δελφινιών με το σκάφος ΑΓΓΕΛΟΣ (απόπλους από Κόρινθο), εκθέσεις φωτογραφίας και εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία.

Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης του κοινού σε περιβαλλοντικά θέματα,  έχουν δημιουργήσει τα «Δελφίνια στα FM», τη μοναδική ελληνική ραδιοφωνική εκπομπή για το περιβάλλον, με αφορμή τα δελφίνια. Η εκπομπή μεταδίδεται από το ραδιοφωνικό σταθμό ΗΛΕΚΤΡΑ 98.8 FM (Κορινθία) και από το διαδίκτυο στη διεύθυνση http://easyradio.gr/hlektra/ κάθε Σάββατο στις 11 το πρωί.

Οι «Άγγελοι των Θαλασσών» απέκτησαν πρόσφατα νέα έδρα, «το σπίτι των δελφινιών» (Περιάνδρου 3, Κόρινθος). Πρόκειται για έναν χώρο όπου συνυπάρχουν: γραφείο πληροφοριών για τις εκδρομές στον Κορινθιακό κόλπο με το σκάφος ΑΓΓΕΛΟΣ, μόνιμη έκθεση φωτογραφίας με τα δελφίνια του Κορινθιακού και κατάστημα με είδη δώρων σχετικά με το περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας www.angelsofseas.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 697 2864537 – Αναστασία Μητρογώγου (υπεύθυνη Επικοινωνίας-Δημ. Σχέσεων)

697 0417038 & 6932 403450 Νίκος Βογιατζάκης