Το TALISKER™ με ναυτικό θέμα

ΤΟ TALISKER™ ΜΕ ΝΑΥΤΙΚΟ ΘΕΜΑ

Μία ειδική συσκευασία παρουσιάζεται το 2008 για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για να επισημάνει το δυνατό δεσμό μεταξύ του Talisker™, του μοναδικό single malt ουίσκι του νησιού Skye και της ναυσιπλοΐας.
Για πολλά χρόνια η επαφή με το αποστακτήριο του Talisker γινόταν μέσω των θαλάσσιων διαδρομών που ένωναν τα νησιά των Εβρίδων με την κεντρική Σκοτία. Χτισμένο το 1830 στην ακτή της λίμνης Harport στο νησί Skye, το Talisker είναι ένα από τα πιο απομονωμένα αποστακτήρια της Σκοτίας, και ένα από τα πιο βορειότερα μέρη παραγωγής ουίσκι του κόσμου. Στην πραγματικότητα, βρίσκεται στον Βορρά στις 57° ενώ οι επισκέπτες του συχνά εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν ότι έχουν ταξιδέψει βορειότερα της Αλάσκας!


Πολλοί ιστιοπλόοι οι οποίοι ταξιδεύουν στα περιπετειώδη νερά και το τολμηρό τοπίο της δυτικής ακτής της Σκοτίας κάνουν μία στάση στο Talisker, το οποίο προσφέρει μία ασφαλή και προφυλαγμένη πρόσδεση, η οποία συνήθως απαιτείται για την μεταφορά των προμηθειών από και προς το αποστακτήριο.

Αντικαθιστώντας το γνωστό ναυτικό μπλε κουτί, αυτή η περιορισμένη έκδοση παρουσιάζει την φιάλη του Talisker 10 ετών ασφαλώς τοποθετημένη σε μία μοναδική yacht fender συσκευασία. Φέρει ορειχάλκινο κρίκο με το διακριτικό του Talisker 10 ετών, και τελειώνει με ένα ναυτικού-στυλ σχοινί. Ένας μοναδικός τρόπος για να μεταφέρετε αυτό το ανεκτίμητο single malt!
Mία περιορισμένη έκδοση για το 2008-9 διατίθεται μόνο στη Γερμανία, την Ισπανία, την Ελλάδα, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σημειώσεις
Το αποστακτήριο χτίστηκε το 1830 από τους Hugh και Kenneth MacAskill, δίπλα στην λίμνη Harport. Το όνομά του προέρχεται από το Νορβηγικό “Thalas Gair”, που σημαίνει “Βράχος που κυλάει”. Το ουίσκι ήταν ήδη διάσημο από το 1880 από το “The king o’ drinks…” (R. L. Stevenson). Έιναι το μοναδικό single malt σκοτσέζικο ουίσκι που φτιάχνεται στο νησί του Skye.
Το Talisker ανήκει στη συλλογή των Classic Malts ™ : www.malts.com/el-gr
Το Talisker 10 ετών έχει κερδίσει έξι βραβεία IWSC (trophies) και εννιά χρυσά βραβεία IWSC – τέσσερα συνεχόμενα στα έτη 2001-2004 – και είναι το πιο πολυβραβευμένο single malt της κατηγορίας του.