Το 200.000ό Cayenne βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής

Το 200.000ό Cayenne βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής

Ακριβώς στην αρχή του νέου έτους, η Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG γιόρτασε ένα ξεχωριστό ιωβηλαίο παραγωγής: οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Λειψίας έβαλαν και τις τελευταίες πινελιές στο 200.000ό Cayenne. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ένα κόκκινο GTS, θα παραδοθεί σε πελάτη από τη Μέση Ανατολή. Το Cayenne GTS αποτελεί την σπορ έκδοση της σειράς, με κινητήρα V8 405 ίππων και ειδικά δυναμικά χαρακτηριστικά.

Δεν έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος από τότε που η Porsche ξεκίνησε τη διάθεση στην αγορά του Cayenne 2ης γενιάς, το Φεβρουάριο του 2007. Τα νέα μοντέλα με τους ισχυρότερους κινητήρες διαθέτουν σύστημα άμεσου ψεκασμού καυσίμου, ενώ η κατανάλωσή τους είναι έως και 15% χαμηλότερη. Οι πελάτες επιδεικνύουν το αντίστοιχο ενδιαφέρον: στο πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2007/08 (31 Ιανουαρίου 2008), οι πωλήσεις αναμένεται να έχουν αυξηθεί στα περίπου 20.340 οχήματα, αριθμός διπλάσιος από τον αντίστοιχο του προηγούμενου έτους.

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αποτελούν τη σημαντικότερη αγορά για το Cayenne, αφού εκεί οι πωλήσεις φτάνουν περίπου το 35% του συνόλου. Χάρη στο Cayenne, η Porsche συνεχίζει να επιτυγχάνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στην Κίνα, τη Ρωσία, τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή.