Το κουτί εργαλείων του σκάφους.

Όταν ετοιμάζουμε το σκάφος για ταξίδι, προσέχουμε πάντα να έχουμε μαζί μας όλα τα απαραίτητα, εξοπλισμό του σκάφους και προσωπικά αντικείμενα, για να απολαύσουμε μία όμορφη και ασφαλή κρουαζιέρα, είτε πρόκειται για ολοήμερη εξόρμηση ή για τις καλοκαιρινές διακοπές μας.

description

Η οικογένεια και οι φίλοι μας πρέπει να είναι σίγουροι ότι εάν συμβεί στην διάρκεια του ταξιδιού μας κάτι μικρό θα μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, χωρίς να χρειάζεται απαραίτητα να είναι κανείς μηχανικός.

Απαραίτητο λοιπόν είναι το κουτί εργαλείων που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σκάφος και το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει:

*Μονωτική ταινία. Χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά πράγματα (μπορούμε να κολλήσουμε, να συνδέσουμε, να απομονώσουμε κλπ).
*Ένα σετ κατσαβίδια, σε διάφορα μεγέθη.
*Κοπίδι, φακό και αναπτήρα.
*WB40. Πολύ γνωστό προϊόν που βγάζει την σκουριά και είναι πολύ καλή πηγή λίπανσης, ένα σωληνάριο σιλικόνης και ένα σωληνάριο γράσου.
*Σφυρί, γαλλικό κλειδί και ένα σετ allen, τανάλια και πένσα.
*Καλό είναι να έχουμε μερικές ανοξείδωτες βίδες διαφόρων μεγεθών καθώς και ροδέλες και παξιμάδια ασφαλείας.
*Ασφάλειες και λάμπες για όλα τα φώτα και τις λειτουργίες στο σκάφος. Επίσης φυσάκια επαφών και σύνδεσης για τα καλώδια.
*Το πολύμετρο είναι άλλο ένα όργανο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σκάφος. Μπορεί να μας βοηθήσει να εντοπίσουμε μια βλάβη, διαρροή ή όποιο άλλο ηλεκτρικό πρόβλημα στο σκάφος.
*Μια μικρή κουλούρα με μερικά μέτρα σύρμα. Μπορούμε να το κάνουμε ότι σχήμα θέλουμε και να το χρησιμοποιήσουμε σε ένα σωρό πράγματα. Επίσης, μπορούμε να «ψαρέψουμε» κάτι από τις σεντίνες μας.

*Να είμαστε σίγουροι ότι έχουμε κλειδί για το παξιμάδι της προπέλας και ένα ξύλινο τάκο για κόντρα. Στο κλειδί και στην πένσα που χρησιμοποιούμε για την αλλαγή της προπέλας, θα πρέπει να προσαρμόσουμε ένα σκοινάκι σε σχήμα θηλιάς.

Υπάρχει κίνδυνος, αλλάζοντας την προπέλα στη θάλασσα, να μας γλιστρήσει από το χέρι και να είναι αδύνατο να το ξαναπιάσουμε. Θυμηθείτε ότι ζημιά στην προπέλα μπορεί να γίνει και κατά τη διάρκεια ταξιδιού και να πρέπει να την αλλάξουμε μεσοπέλαγα, σκεφτείτε λοιπόν τι σημαίνει να φύγει το κλειδί από το χέρι μας εκείνη τη στιγμή.

Επίσης μην ξεχάσουμε να έχουμε μαζί μας μάσκα και πέδιλα όχι μόνο για διασκέδαση αλλά και για να ελέγξουμε ότι χρειασθεί στην προπέλα ή στη γάστρα, καρίνα του σκάφους μας. Πριν βουτήξουμε για όποια δουλειά στα ύφαλα του σκάφους, να φροντίσουμε πάντα να βγάζουμε το κλειδί από τη μηχανή για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα συμβεί κάποιο ατύχημα.

Λίγη προσοχή στην προετοιμασία μας λοιπόν χρειαζόμαστε και Καλό μας Ταξίδι!