Το Ευρύαλος νικητής της Γ΄ Φάσης Πανελληνίου Platu25

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Γ? Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2010 που διοργάνωσε ο ΝΟΕΦ (Ναυταθλητικός Όμιλος Ειρήνης Φιλίας) το σαββατοκύριακο 18-19 Σεπτεμβρίου 2010.

Οι καιρικές συνθήκες επέτρεψαν να ολοκληρωθούν 5 από τις 6 προγραμματισμένες ιστιοδρομίες σε έναν αγωνιστικό στίβο που κράτησε τον ανταγωνισμό υψηλό και τους αθλητές ικανοποιημένους.

Νικητής αναδείχτηκε το σκάφος Ευρύαλος με κυβερνήτη τον Στρατή Ανδρεάδη και πλήρωμα τους Δημήτρη Γεροντάρη, Στέλιο Σωτηρίου, Θοδωρή Πολυχρονίδη και Αναστάσιο Μηλιώνη.

Την δεύτερη θέση κατέκτησε το σκάφος Modus Vivendi-3Άλφα με κυβερνήτη τον Παύλο Καγιαλή και την τρίτη θέση το σκάφος Anaconda-Murphy & Nye με κυβερνήτη τον Θοδωρή Κωσταντακόπουλο.

Με την επιστροφή των 50 αθλητών στο λιμάνι, και τις δύο ημέρες, υπήρχε μουσική, άφθονο φαγητό και ποτό προετοιμασμένα όλα με πολύ μεράκι από τους ανθρώπους του διοργανωτή ομίλου ΝΟΕΦ, που μας έδειξαν ότι χαίρονται να διοργανώνουν αγώνες μαζί με εκδηλώσεις, και νοιάζονται για την ιστιοπλοΐα και τους αθλητές της. Η απονομή των επάθλων έγινε σε πολύ ευχάριστο κλίμα την Κυριακή 19/9 στις 19:00 στο λιμάνι του ΝΟΕΦ.

Αυτό που θα πρέπει να τονιστεί για την συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η θερμή φιλοξενία των ανθρώπων του ΝΟΕΦ, που υπενθύμισαν σε όλους μας πώς πρέπει να γίνονται οι αγώνες στην στεριά και στην θάλασσα, και τον λόγο ύπαρξης των ναυταθλητικών σωματείων. Η Ελληνική Κλάση Platu25 ευχαρίστησε εγκάρδια τον ΝΟΕΦ και υποσχέθηκε περισσότερες διοργανώσεις για την επόμενη χρονιά.