Τετραήμερο σεμινάριο Ελεύθερης Κατάδυσης από το ΓΛΑΥΚΟ

Ο σύλλογος Γλαύκος διοργάνωσε σεμινάριο διάρκειας τεσσάρων ημερών (11-14-16-18 Οκτωβρίου 2010), με θέμα τη διδασκαλία στη θεωρία και στη πράξη της σωστής τεχνικής σε όλες τις φάσεις της ελεύθερης κατάδυσης.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο είχε διοργανωθεί με επιτυχία δύο φορές φέτος με διαφορετικούς εισηγητές – εκπαιδευτές, με τους συμμετέχοντες να αποκομίζουν πολύτιμες και ουσιώδεις γνώσεις και να ζητούν να επαναληφθεί τόσο οι ίδιοι, όσο και αυτοί που δεν μπόρεσαν να τα παρακολουθήσουν.

Και αυτή τη φορά λοιπόν η ανταπόκριση ήταν μεγάλη με σαράντα τρεις συμμετοχές από μέλη και μη μέλη του συλλόγου, αφού το σεμινάριο ήταν ανοιχτό.

Εισηγητής ήταν ένας από τους πιο γνωστούς και πιο καταξιωμένους έμπειρους εκπαιδευτές ε/κ, ο Σταύρος Μπακανδρέας.

Την πρώτη μέρα στο εντευκτήριο του συλλόγου αναπτύχθηκαν τα σημαντικότερα θέματα γύρω από την φυσιολογία της ελεύθερης κατάδυσης.

Στο δεύτερο θεωρητικό μάθημα αναλύθηκαν πιο πρακτικά θέματα όπως μέθοδοι εξίσωσης, χαλάρωση σωστές αναπνοές πριν και μετά την κατάδυση, τρόποι κίνησης σε όλες τις φάσεις της κατάδυσης, σωστή πεδιλιά κτλ.

Για τα πρακτικά μαθήματα στη θάλασσα δημιουργήθηκαν δύο ισάριθμα γκρουπ για το Σάββατο 16/10 και την Κυριακή 17/10 αντίστοιχα στα λιμανάκια της Βουλιαγμένης.

Ο κύριος Μπακανδρέας με την βοήθεια και άλλων δύο εκπαιδευτών, χώρισε τους συμμετέχοντες σε 3 ομοιογενείς ομάδες ανάλογα με την εμπειρία και τις δυνατότητες τους και εκπαιδεύτηκαν σε διαφορετικά βάθη η καθεμιά.

Η εξάσκηση κράτησε τρεις ώρες με τους εκπαιδευτές να επισημαίνουν τις ατέλειες και τα λάθη του καθενός στην τεχνική και να τους βοηθούν να τα βελτιώσουν.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 18/10 με ένα επιπλέον θεωρητικό μάθημα που αφορούσε θέματα που δεν υπήρξε χρόνος να αναπτυχθούν στα προηγούμενα μαθήματα, όπως οι παράμετροι που μπορεί να οδηγούν στη υποξία και στα καταδυτικά ατυχήματα γενικότερα, αλλά και στο σημαντικό κεφάλαιο της σωστής διατροφής.

Το Δ.Σ του συλλόγου Γλαύκος ευχαριστεί θερμά τον εκπαιδευτή κ. Σταύρο Μπακανδρέα για το όμορφο σεμινάριο και τις πολύτιμες γνώσεις που προσέφερε σε όλους καθώς και όσους συμμετείχαν.