Τα Goldfish πρώτα και στον Γύρο της Μ. Βρετανίας 2008.

Τα Goldfish πρώτα και στον Γύρο της Μ. Βρετανίας 2008.

Μετά από μία σειρά κατάρριψης ρεκόρ, τα Goldfish απέδειξαν ακόμα μια φορά έμπρακτα την ταχύτητα και την ποιότητα πλεύσης τους στον Γύρο της Μ. Βρετανίας. Ο Αγώνας πραγματοποιήθηκε ξανά μετά από 24 χρόνια στις 21 έως τις 30 Ιουνίου και συγκαταλέγεται σε έναν από τους πλέον απαιτητικούς και δύσκολους αγώνες όλων των εποχών.


Μετά από 1500 μίλια γύρω από τις ακτές της Μεγάλης Βρετανίας με μικτές θαλάσσιες συνθήκες από τα νερά της Μάγχης έως και τα ωκεάνια κύματα και τη σύγκρουσή τους με τα δυνατά παλιρροϊκά ρεύματα του Βόρειου Ατλαντικού, τα Goldfish τερμάτισαν πρώτα στις κατηγορίες τους. Το νέο Goldfish 36 P1 Supersport κατετάγη 2ο στην γενική κατάταξη με πλήρωμα τους αδελφούς Sollie, Henrik & Pal, – ο Pal είναι σχεδιαστής των Goldfish- και με πλοηγό τον James Sydenham, αφήνοντας πίσω τους πολύ ακριβότερους συνδυασμούς με έμπειρα πληρώματα και μεγαλύτερα σκάφη. Το μικρότερο Goldfish 29 Rib με πλήρωμα τους Frederik Selvaag και Eirik Jaer κατετάγη 9ο στην γενική κατάταξη ενώ κατάφερε και εκείνο να κερδίσει ένα σκέλος του αγώνα, το 7ο και τελευταίο, ενώ είναι το μοναδικό σκάφος στην κατηγορία του έχει να επιδείξει τέτοιο επίτευγμα.

Και τα δύο σκάφη ήταν εφοδιασμένα με πετρελαιοκινητήρες ενώ δεν είχαν καμία κατασκευαστική διαφορά ή τροποποίηση από τις ¨πολιτικές¨ εκδόσεις που διατίθονται από το ναυπηγείο της Goldfish.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμα το γεγονός ότι τα Goldfish ήταν γρηγορότερα στα 5 από τα 7 συνολικά σκέλη του αγώνα από τον 1ο της γενικής κατάταξης ενώ είχαν λιγότερο από την μισή του ιπποδύναμη, αποδεικνύοντας περίτρανα την αποδοτικότητα της γάστρας και την ικανότητα να επιτυγχάνουν υψηλές ταχύτητες ταξιδιού ανεξαρτήτου καιρικών συνθηκών.

Mπορείτε να θαυμάσετε από κοντά τα Goldfish Ribs στην Exclusive έκθεση της Franman S.A., Λ. Συγγρού 220