Σεμινάριο Ιστιοπλοΐας Σχολής Τριγώνου

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αλιβερίου, ανακοινώνει:

Με μεγάλη μας χαρά θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αλιβερίου, πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει για πρώτη φορά, σεμινάριο Ιστιοπλοΐας Σχολής Τριγώνου, που θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν 900 περίπου μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα.

Πιστεύουμε ότι με αυτή τη προσπάθεια, συμβάλλουμε σημαντικά στο να οδηγήσουμε τα παιδιά μας στον αθλητισμό, μακριά από τις επικίνδυνες ασχολίες και τα σκοτεινά μονοπάτια.

Ο ναυταθλητισμός θα πρέπει να είναι άρρηκτα δεμένος με την ιστορία και την ναυτική παράδοση, δεν μπορεί παρά να αποτελεί πολιτιστικά και αθλητικά, στόχο υψηλής προτεραιότητας σε μια χώρα θαλασσινή, η οποία διαθέτει πάρα πολλά χιλιόμετρα ακτογραμμών, ιδανικό γεωφυσικό και κλιματικό περιβάλλον.

Ο ναυταθλητισμός θα πρέπει να αποτελεί εθνική κληρονομιά υψίστης σημασίας και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται στη χώρα μας και να γίνεται προσπάθεια να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο με τη διάδοσή του, καλλιεργώντας τα αθλήματα και τις αντίστοιχες σχολές, όπως της Ιστιοπλοΐας Τριγώνου, των ναυτικών παιδειών γενικότερα κλπ.

Η καταξιωμένη στο χώρο της Ιστιοπλοΐας προπονήτρια του Ομίλου μας, κα Νόνικα Οικονομοπούλου (Τρίτη παγκόσμια πρωταθλήτρια Optimist), με την παρουσία της, μαζί με εξειδικευμένη ομάδα, θα προσφέρει γνώσεις και εμπειρίες στους μαθητές των επιλεγμένων σχολείων, για να γνωρίσουν το άθλημα της Ιστιοπλοΐας.

Η όλη πραγματοποίηση του σεμιναρίου θα περιλαμβάνει δύο μέρη, το Θεωρητικό και το Πρακτικό και η συνολική διάρκεια θα είναι 12 ημέρες, από 25 Μαΐου έως και 5 Ιουνίου 2011.

Τα θεωρητικά μαθήματα θα γίνουν στα σχολεία (6 διδακτικές ώρες σε κάθε σχολείο. Μία διδακτική ώρα για κάθε τάξη). Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με όλα τα σύγχρονα μέσα που διαθέτει ο Όμιλός μας, (laptop, projector, παρουσιάσεις σε μορφή PowerPoint, βίντεο κλπ). Θα γίνει παρουσία στοιχείων για τα σκάφη, τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους και λίγα λόγια για το σκάφος OPTIMIST, το οποίο θα υπάρχει στο χώρο που θα διεξαχθεί η παρουσίαση.

Τα πρακτικά μαθήματα θα γίνουν, με ιστιοπλοϊκή επίδειξη στη θάλασσα από τους αθλητές και αθλήτριες του Ομίλου μας, υπό την εποπτεία και συνοδεία των προπονητών, ως εξής:

το πρώτο Σαββατοκύριακο 28 & 29 Μαΐου, στην παραλία της Κύμης, (5 ώρες το Σάββατο και 5 ώρες την Κυριακή).

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο 4 & 5 Ιουνίου, στην παραλία του Καράβου (5 ώρες το Σάββατο και 5 ώρες την Κυριακή).

Εκεί θα δοθούν σκάφη σε όλα τα παιδιά που επιθυμούν, ώστε να νοιώσουν πραγματικοί καπετάνιοι!!

Το μόνο που χρειάζεται να έχουν μαζί τους είναι ένα καπέλο – γυαλιά – αντηλιακό – αντιανεμικό   & αγάπη για τη θάλασσα.

Τα Σχολεία που έχουν επιλεγεί είναι:

  • 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
  • 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
  • 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΑΒΟΥ
  • ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ
  • ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
  • ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
  • 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΜΗΣ
  • 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΥΜΗΣ
  • ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ   ΟΞΥΛΙΘΟΥ

Στους μαθητές που θα παρακολουθήσουν και το πρακτικό μέρος του σεμιναρίου, θα απονεμηθεί σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

ΧΟΡΗΓΟΙ: ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ

ΜΕΤΚΑ