Προπονητικό camp ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας.

Ο ΝΑΟΕΦ διοργανώνει προπονητικό camp για αγωνιστική ιστιοπλοΐα ανοιχτής θάλασσας το τρίτο Σαββατοκύριακο του Απρίλη (μία εβδομάδα μετά το Πάσχα).

Ο χρόνος

Το camp θα γίνει το Σαββατοκύριακο 21-22 Απρίλη 2012. Θα «τρέχει» και Σάββατο και Κυριακή. Κάθε μέρα θα μαζευόμαστε το πρωί στις 10:00 και θα διαρκεί περίπου μέχρι τις 19:00 το απόγευμα.

Τα σκάφη

Δε θα διατεθούν από το διοργανωτή Όμιλο σκάφη. Θα δεχτούμε συμμετοχές από σκάφη μαζί με τα πληρώματα τους.

Το κόστος συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής στο camp θα είναι €150 ανά σκάφος με το πλήρες αγωνιστικό του πλήρωμα.

Το ημερήσιο πρόγραμμα

10:00 – 11:30

briefing/ενημέρωση, ανάλυση συνθηκών ημέρας, ανάλυση πιθανών τακτικών

12:15 – 16:00

στη θάλασσα: κούρσες όρτσα-πρίμα ή σε άλλους ευθυγραμμισμένους με τον άνεμο στίβους, τα αγωνιζόμενα σκάφη παρακολουθούνται από κοντά από τους εκπαιδευτές και οι κούρσες βιντεοσκοπούνται από φουσκωτό.

16:45 – 19:00

επιστροφή στη στεριά, προβολή video από τις κούρσες, ανάλυση από τους εκπαιδευτές σε ένα-ένα σκάφος του τι παρατηρήθηκε από πλευράς τακτικής ή τεχνικών λεπτομερειών στη διάρκεια των ιστιοδρομιών

Οι εκπαιδευτές

Οι κύριοι εκπαιδευτές/προπονητές του camp θα είναι ο Γιάννης Κακίτσης και ο Θοδωρής Τσουλφάς, πολύ γνωστοί και οι δύο ιστιοπλόοι και από τις Ολυμπιακές κατηγορίες και από την ανοιχτή θάλασσα (με μεγάλη ικανότητα τόσο τεχνική όσο και τακτική/στρατηγική).

Ο χώρος

Οι στίβοι όπου θα βγουν τα σκάφη στη θάλασσα θα στηθούν στην περιοχή του Φαληρικού Όρμου. Οι συναντήσεις/σεμινάρια στη στεριά θα γίνουν στο χώρο της «τέντας», στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΕΦ στο Μικρολίμανο, Ακτή Δηλαβέρη 2. Όσα σκάφη ελλιμενίζονται στην ευρύτερη περιοχή του Φαληρικού Όρμου θα λύσουν και θα δέσουν κανονικά από τα λιμάνια τους. Όποιο σκάφος θέλει να συμμετάσχει και έρχεται από πιο μακριά, παρακαλούμε να επικοινωνήσει με τους διοργανωτές αρκετά έγκαιρα ώστε να του εξασφαλίσουμε θέση ελλιμενισμού για το διάστημα του camp.

Η βασική αρχή – concept της εκπαίδευσης

Πέρα από τη γνώση και την εμπειρία των δύο κύριων εκπαιδευτών του camp, η αρχή στην οποία βασίζεται το εγχείρημα είναι η ύπαρξη παρατηρητών που παρακολουθούν από κοντά αλλά απ’ έξω τα σκάφη την ώρα των ιστιοδρομιών του, σε συνδυασμό με τη βιντεοσκόπηση τους, που επιτρέπει την παρατήρηση κάποιων λεπτομερειών ή στοιχείων τεχνικής και τακτικής που δε φαίνονται «από μέσα». Η ύπαρξη video επιτρέπει στους συμμετέχοντες να δουν ακόμα καλύτερα και οι ίδιοι εκ των υστέρων τα στοιχεία των ιστιοδρομιών τους, πέρα από τις παρατηρήσεις των εκπαιδευτών / προπονητών.

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Τετάρτη του Πάσχα, 18 Απρίλη 2012 στις 20:00. Οι δηλώσεις θα γίνονται δεκτές στο γραφείο της γραμματείας του ΝΑΟΕΦ, Ακτή Δηλαβέρη 2, Μικρολίμανο (ώρες λειτουργίας Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη 17:30-20:30 και Κυριακή 10:00-14:00), στο fax του Ομίλου 2104101114 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] . Για όποια πληροφορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον έφορο ιστιοπλοΐας του Ομίλου στο 6984592785 .

Επίσης ο ΝΑΟΕΦ, συνεχίζοντας για το 2012 τις πολλαπλές του δραστηριότητες για την προώθηση των ναυτικών αθλημάτων και της συνεύρεσης αθλητών και φίλων της θάλασσας, διοργανώνει:

Το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο 17-18 Μάρτη ένα “στεριανό ναυτικό διήμερο” στις εγκαταστάσεις του στην Ακτή Δηλαβέρη 2, Μικρολίμανο, με “παζάρι” μεταχειρισμένων ναυτικών ειδών, σεμινάριο ιστιοπλοΐας, μουσική βραδιά, τσιμπούσι/ψησταριά, λαϊκές μουσικές, εισαγωγή για τα παιδιά σε κόμπους, σκοινιά κλπ.

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις, κουπόνι για το φαγοπότι της Κυριακής,  15€, αναψυκτικά, μπύρες, ποτά σε συμβολικές τιμές.

ΥΓ: τα νεότερα για το κάθε event θα βρίσκονται στις αντίστοιχες σελίδες στο site του ΝΑΟΕΦ, κατά σειράν:

http://www.naoef.gr/bazaar2012.aspx και

http://www.naoef.gr/offshorecamp2012.aspx