Πορθμός 2011 Αγώνες Optimist & Laser

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες του Περιφερειακού πρωταθλήματος Κεντρικής Ελλάδας Optimist & Laser «ΠΟΡΘΜΟΣ 2011» την 26η και 27η Μαρτίου 2011 στον Κάραβο Αλιβερίου, με οργανωτή τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Αλιβερίου.

Οι εμπειρότεροι νεαροί ιστιοπλόοι (Optimist, Laser), από όλους τους Ομίλους της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδος, έδωσαν το παρόν σ΄ αυτό τον αγώνα, επιδεικνύοντας το ομαδικό τους πνεύμα και το αγωνιστικό τους ταλέντο.

Την πρώτη μέρα, Σάββατο 26-3-11, οι μικροί αθλητές πάλεψαν κυριολεκτικά με τα κύματα και τον ιδιαίτερα ευνοϊκό άνεμο και αναμετρήθηκαν με επιτυχία σε 3 ιστιοδρομίες.

Την δεύτερη μέρα Κυριακή 27-3-11, με τον ίδιο ευνοϊκό καιρό, βοηθήθηκε η επιτροπή να ολοκληρώσει τον αγώνα, επίσης με 3 ιστιοδρομίες.

Τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Αλιβερίου, που ήταν και ο οργανωτής του αγώνα, εκπροσώπησαν οι αθλητές:

α). Κατηγορία Optimist: Μπαϊρακτάρης Γεώργιος , Δροσάτος Γεώργιος, Ρουμελιώτης Ευάγγελος, Αργύρης Προκόπιος, Ντούρμας Γεώργιος, Καρόζη Κων/να,  Μαγαλιός Νικόλαος, Αθανασίου Νικόλαος, Αθανασίου Σοφία, Αγγελέτου Χριστίνα, Αργύρης Κων/νος, και Παπαδιόχος Δημήτρης

β). Κατηγορία Laser 4,7: Κυριακός Δημήτρης, υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας του Ι.Ο.Α κα. Οικονομοπούλου Νόνικας.

Πρόκειται για μια εξαιρετική επιτυχία σε συμμετοχές αθλητών, που καταδεικνύουν τη δυναμική πορεία και προοπτική του Ομίλου μας. Οι αξιέπαινοι αθλητές, Μπαϊρακτάρης Γεώργιος, Δροσάτος Γεώργιος και Κυριακός Δημήτρης, διακρίθηκαν πάλι νικητές και θριάμβευσαν.

Ο Δροσάτος Γεώργιος (Optimist), την πρώτη μέρα κατέκτησε την 3η θέση στη Γενική (Αγόρια), και την 1η θέση στους Παίδες (Αγόρια). Τη δεύτερη μέρα κατέκτησε τη 2η θέση στους Παίδες (Αγόρια) στο σύνολο.

Ο Μπαϊρακτάρης Γεώργιος (Optimist), την πρώτη μέρα, ενώ τερμάτισε 1ος στις δυο πρώτες ιστιοδρομίες και 3ος στη τρίτη, η επιτροπή ενστάσεων τον έβγαλε (DSQ) στη τελευταία ιστιοδρομία και έχασε το χρυσό μετάλλιο του αγώνα. Τη δεύτερη μέρα κατέκτησε τη 3η θέση στη Γενική (Αγόρια) στο σύνολο και προκρίθηκε για την Προεθνική ομάδα, στους αγώνες που θα γίνουν στην Ιτέα στα μέσα Απριλίου 2011.

Ο Κυριακός Δημήτρης (Laser), την πρώτη μέρα κατέκτησε την 2η θέση (Αγόρια) και τη δεύτερη μέρα κατέκτησε την 3η θέση (Αγόρια) στο σύνολο.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αλιβερίου προσέφερε δωρεάν φαγητό με πλούσιο μπουφέ, σε όλους τους αθλητές, και παράγοντες των αποστολών – επιτροπών και συνεχίστηκε η διασκέδαση για τους μεγάλους με ζωντανή ορχήστρα, στο κέντρο “COTTON BELT ” στο Αλιβέρι.