Πανελλήνιο Πρωτάθλημα J24

Ξεκίνησε σήμερα με ιδανικές καιρικές συνθήκες, στον Φαληρικό Όρμο, η Α’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της κλάσης σκαφών J24, το οποίο διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου. Έντεκα ομάδες από την Κρήτη, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα μπήκαν στη μάχη που θα καθορίσει το φετινό πανελληνιονίκη. Με τον άνεμο να είναι σύμμαχος των πληρωμάτων, αφού από νωρίς το πρωί είχε κάνει την εμφάνισή του άνεμος νοτίων – νοτιοανατολικών διευθύνσεων με ένταση που έφτανε τα 12 -15 μίλια.

Panellinio J24 1

Όλες οι ομάδες επιθυμούσαν να κάνουν ένα δυνατό ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα, με συνέπεια να εμφανιστούν πολύ ανταγωνιστικές και να δοθούν δυνατές μάχες μέσα στον υδάτινο στίβο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η πρώτη ημέρα των αγώνων βρήκε τα 11 σκάφη και τα πληρώματά τους από νωρίς το πρωί στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου, για να γίνουν οι εγγραφές και οι έλεγχοι των σκαφών και του εξοπλισμού. Μετά την ολοκλήρωσή τους, η επιτροπή αγώνα χωρίς να χρονοτριβεί βγήκε στη θάλασσα για να αρχίσουν οι αγώνες.

Το τέλος της πρώτης ημέρας βρήκε τα φαβορί στις πρώτες θέσεις, αλλά με πολύ μικρή διαφορά βαθμών. Μόλις 2 βαθμοί χωρίζουν την ομάδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ του Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου, που βρίσκεται στην πρώτη θέση με 5 βαθμούς ποινής, από το ΕΥΝΙΚΗ του Δημήτρη Αλτσιάδη στην τρίτη θέση με 7 βαθμούς. Ανάμεσά του, το JMANIA του Νίκου Σπίγγου με 6 βαθμούς.

Panellinio J24 2

Η πρώτη ιστιοδρομία της ημέρας ξεκίνησε λίγο μετά τις 13:00 με την παρουσία νοτιοανατολικών ανέμων έντασης μέχρι και 15 μίλια. Τα σκάφη έφυγαν όλα από το αριστερό άκρο της γραμμής της εκκίνησης και κατευθύνθηκαν στην αριστερή πλευρά του στίβου. Η ομάδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ με κυβερνήτη τον Α. Ταγαρόπουλο, πήρε γρήγορα το προβάδισμα από τον υπόλοιπο στόλο και έφτασε εύκολα στη νίκη. Τα υπόλοιπα σκάφη ήταν αρκετά κοντά και δόθηκαν συναρπαστικές μονομαχίες μέχρι το τέλος της ιστιοδρομίας. Το ΕΥΝΙΚΗ του Δ. Αλτσιάδη και το JMANIA του Ν. Σπίγγου έδωσαν μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος με το πρώτο να τερματίζει ελάχιστα πιο μπροστά και να κατακτά τη δεύτερη θέση. Λίγο πιο πίσω ακόμα μια συναρπαστική κόντρα για την τέταρτη και πέμπτη θέση ανάμεσα στο SIMERA του Γιώργου Λυρώνη και το MINOAN SPIRIT του Άρη Παλλήκαρη. Στην πρώτη ιστιοδρομία νικητής της μονομαχίας ήταν το SIMERA, το οποίο κατέκτησε την 4η θέση.

Μετά τον τερματισμό όλων των σκαφών ξεκίνησαν αμέσως οι διαδικασίες εκκίνησης της δεύτερης ιστιοδρομίας. Ο άνεμος φυσούσε σταθερά από νότιες διευθύνσεις, με την έντασή του να έχει αυξηθεί λίγο περισσότερο. Στην εκκίνηση τα σκάφη μαζεύτηκαν στο δεξί άκρο της γραμμής, κοντά στο πλοίο επιτροπής, προσφέροντας μία θεαματική μάχη στην προσπάθειά τους να πάρουν καλύτερη θέση. Οι συνθήκες ήταν πιο απαιτητικές και τα πιο προετοιμασμένα πληρώματα πήραν γρήγορα το προβάδισμα. Σε αυτήν την ιστιοδρομία δεν έλειψαν οι μικροζημιές από ορισμένα σκάφη, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν τραυματισμοί ή εγκαταλείψεις από τον αγώνα. Το ΕΥΝΙΚΗ του Δ. Αλτσιάδη κέρδισε κυριολεκτικά στο νήμα το JMANIA του Ν. Σπίγγου, κατακτώντας την πρώτη θέση στην ιστιοδρομία. Λίγο πίσω η ομάδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, η οποία αντιμετώπισε μία ζημιά στο μαντάρι της τζένοας, τερμάτισε στην τρίτη θέση. Και σε αυτήν την ιστιοδρομία η μάχη ανάμεσα στο SIMERA και το MINOAN SPIRIT ήταν συναρπαστική, με τους ρόλους να αντιστρέφονται αυτήν τη φορά.

Panellinio J24 4

Η ένταση του ανέμου έπεσε λίγο και η τρίτη ιστιοδρομία εξελίχθηκε χωρίς εκπλήξεις , με την ομάδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ να είναι η νικήτρια, τερματίζοντας μπροστά από το JMANIA και το EYNIKH, τα οποία τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Χορηγός του Πανελληνίου Πρωταθλήματος για μία ακόμα χρονιά είναι η κοινοπραξία ANEK-SUPERFAST και η ΑΝΕΚ Lines, οι οποίες προσφέρουν σημαντικές εκπτώσεις στις μεταφορές των σκαφών και των πληρωμάτων.