Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκαφών Offshore- 4ος Γύρος

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκαφών Offshore

4ος Γύρος – Κρήτη (Ηράκλειο)

Πρωταθλητές Χαλκιόπουλος – Μπρόκος

Στο Ηράκλειο της Κρήτης έπεσε την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, η αυλαία του πανελληνίου πρωταθλήματος σκαφών offshore. Στον διπλό αγώνα που πραγματοποιήθηκε, παρουσία εκατοντάδων θεατών , νικητές αναδείχτηκαν οι Χαλκιόπουλος – Μπρόκος με σκάφος SR9 με κινητήρες Eagle απόδοσης 480 ίππων (2×240). Η διπλή νίκη που σημείωσαν οι Ροδίτες ήταν η 4η για φέτος, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι παραμένουν αήττητοι για τέσσερα χρόνια! Η εντυπωσιακή εμφάνιση που ήταν και η τελευταία για φέτος , τους χάρισε τον πολυπόθητο τίτλο που ήρθε μετά από μοναδικές «μάχες» που έδωσαν καθΆ όλη τη διάρκεια της χρονιάς σε Ρόδο, Λέρο, Πιερία, Χανιά και Ηράκλειο.

Ο αγώνας του Σαββάτου μήκους 20 ν.μ. (τύπου σιρκουί) είχε τρομερή εξέλιξη, με τους Χαλκιόπουλο και Νικολάου να τα δίνουν όλα για την πρώτη θέση. Τελικά ο Χαλκιόπουλος πήρε την καρό σημαία αφήνοντας πίσω του, τους Νικολάου-Χατζηφούντα με σκάφος SR9 600 ίππων (2×300). Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Μαρκόπουλος – Βλάχος με σκάφος SR8 με κινητήρα Eagle 300 ίππων. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και την Κυριακή με τη μόνη διαφορά ότι, ο Χαλκιόπουλος κέρδισε πιο εύκολα τους Νικολάου και Μαρκόπουλο. Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι, οι πρώτοι και οι τρίτοι είχαν την υποστήριξη της εταιρίας πετρελαιοειδών Silk Oil.

Ο αγώνας του Σαββάτου διεξήχθη με ένταση 6-7 μποφόρ, ενώ της Κυριακής με ένταση 5. Η μέση ωριαία ταχύτητα του σκάφους SR9 των νικητών ήταν 70 μίλια, ενώ η ανώτατη που έπιασαν, ήταν 80,5!

Δηλώσεις νικητή, Ανδρέα Χαλκιόπουλου
«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που κερδίσαμε άλλο ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα. Όμως, ακόμα πιο ικανοποιημένοι είμαστε που στεκόμαστε αήττητοι για τέσσερα χρόνια. Η αγωνιστική χρονιά τελείωσε και σίγουρα τομυαλό μας βρίσκεται στο…. 2009».