Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκαφών Offshore – 2ος Γύρος – Λέρος

2ος Γύρος – Λέρος

Χωρίς Αντίπαλο

Στη Λέρο πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 17-18 Μαΐου, παρουσία εκατοντάδων θεατών, ο 2ος γύρος του πανελληνίου πρωταθλήματος ταχυπλόων σκαφών Offshore. Πιο συγκεκριμένα, περισσότερα από 20 σκάφη από διάφορα μέρη της Ελλάδας, έδωσαν ραντεβού στην περιοχή Λακί όπου διεξήχθη ο διπλός αγώνας.

Στον πρώτο αγώνα μήκους 50 ναυτικών μιλίων, οι Χαλκιόπουλος και Μπρόκος με σκάφος SR9 560 ίππων και χορηγό την εταιρία πετρελαιοειδών Silk Oil κατάφεραν να τερματίσουν στην 1η θέση και να πετύχουν το 3 στα 3 από την αρχή της αγωνιστικής χρονιάς. Το πλήρωμα από τη Ρόδο, έδειξε ότι, θα συνέχιζε τις εκπληκτικές εμφανίσεις και στον αγώνα της Κυριακής, που ήταν σε μορφή σιρκουί και είχε μήκος 18 ν.μ. Ωστόσο και ενώ βρίσκονταν στην 1η θέση και απέμεναν μόλις 4-5 μίλια για το πέσιμο της καρό σημαίας, τα υδραυλικά του τιμονιού “παρέδωσαν το πνεύμα», με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν. Παρά την ατυχία, απέδειξαν ότι, μοναδικός τους αντίπαλος είναι το χρονόμετρο και δύσκολα θα βρεθεί πλήρωμα και σκάφος για να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

Ο επόμενος διπλός αγώνας του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 31 Μαΐου – 1 Ιουνίου στην Πιερία.

Δηλώσεις Ανδρέα Χαλκιόπουλου

«Σίγουρα ο πρώτος αγώνας, μας ικανοποίησε γιατί οι όποιες προσπάθειές μας, έπιασαν τόπο. Ήμασταν άτυχοι στον δεύτερο αγώνα, όταν έχασα τα υδραυλικά του τιμονιού και δεν μπορούσα να αλλάξω πορεία. Περιμένουμε τον επόμενο αγώνα, που πιστεύω ότι δε θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα».