Ξεκίνησαν οι αγώνες ιστιοπλοΐας στο Sailing Academy

Ήταν ΟΛΟΙ  ΜΕΣΑ την πρώτη μέρα των αγώνων ιστιοπλοΐας των Special Olympics Αθήνα 2011. Από το πρωί οι εγκαταστάσεις του Sailing Academy στο Σχοινιά γέμισαν με τις φωνές των 84 αθλητών, των προπονητών, των συνοδών και των οικογενειών τους, αλλά και των εκατοντάδων εθελοντών  που με την καθοδήγηση της Κατερίνας Καλούδη και υπό το άγρυπνο βλέμμα του Τζώρτζη Κεφαλλωνίτη συνέβαλλαν στην άψογη λειτουργία της εγκατάστασης και στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Ο δυνατός πρωινός αέρας κράτησε μέχρι το μεσημέρι τους αθλητές στη στεριά, που βρήκαν ευκαιρία τις ώρες της προσμονής να διασκεδάσουν παρέα με τους μικρούς εθελοντές και υπό την καθοδήγηση των εθελοντών της ομάδας δημιουργικής απασχόλησης με αυτοσχέδια ομαδικά παιχνίδια.

Η βελτίωση του καιρού έφερε τους αθλητές στον υγρό στίβο και ένα χαμόγελο στα χείλη τους. Πάθος, πείσμα, αγωνία και προπάντων λαχτάρα για τον αγώνα ήταν τα συναισθήματα που διακρίναμε στο βλέμμα των αθλητών. Και μετά νωρίς το απόγευμα τα γέλια, οι χαρές και οι αγκαλιές των συγγενών και φίλων έκλεισαν την πρώτη μέρα των αγώνων ιστιοπλοΐας.

Αισιόδοξοι και για τα αυριανά προκριματικά ήταν οι περισσότεροι  Έλληνες αθλητές μετά την πρώτη μέρα των προκριματικών, στην οποία ο Γιάννης Στρατηγόπουλος με τον Κωνσταντίνο Παπαδάκη πήραν την 1η θέση στην κατηγορία 420 Level 1, ο Ηρακλής Κοντός με τον Αναστάση Γεωργίου την 2η θέση στην κατηγορία Laser Bahia και ο Γιάννης Μισιρλάκης με το Δήμο Στασινόπουλο την 5η θέση στην κατηγορία 420 Level 2.

Οι αγώνες συνεχίζονται και κάθε μέρα στις 09:30 θα έχετε την ευκαιρία να δείτε από κοντά τους αθλητές της ιστιοπλοΐας, να πείτε και σεις «Είμαι μέσα!» και να ενωθείτε με τον Υπέροχο Κόσμο των Νικητών!