Ναυτίλος – Ναυτιλιακά είδη

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα τις άνοιξης και το μυαλό ταξιδεύει στις καλοκαιρινές διακοπές. Κάναμε μια βόλτα σε καταστήματα εξοπλισμού για να πάρουμε ιδέες για νέα προϊόντα, αξεσουάρ που κάνουν τη ζωή στη θάλασσα πιο εύκολη, χρήσιμα gadgets κ.α.

Ένα από τα πιο γνωστά καταστήματα της αλυσίδας καταστημάτων ναυτιλιακών ειδών ΝΑΥΤΙΛΟΣ είναι και αυτό στο Καλαμάκι. Όχι, δεν μπήκαμε μέσα για shopping therapy, αλλά για ενημέρωση. Δείτε ποια gadgets μας έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση:

Άγκυρα αλουμινίου Fortress

description

Στα περισσότερα φουσκωτά ή πολυεστερικά σκάφη, η πρυμιά βοηθητική άγκυρα δεν έχει εργάτη. Όταν δένουμε σε ντόκους με την πλώρη, φουντάρουμε την άγκυρα από την πρύμνη. Αυτό πολλές φορές είναι κουραστικό. Τα μέτρα των φουσκωτών ή πολυεστερικών σκαφών είναι πλέον αρκετά. Αυτό σημαίνει ότι η άγκυρα και η καδένα είναι βαριά. Ο Ναυτίλος έχει απάντηση σε αυτό. Οι άγκυρες αλουμινίου Fortress είναι πολύ ελαφριές και προσφέρουν πολύ καλό κράτημα. Αν κάποιος την πιάσει στο χέρι του δεν θα πιστέψει τη διαφορά από μια συμβατική. Ένα σκάφος που χρησιμοποιεί άγκυρα τύπου Δέλτα 10 κιλών, θα μπορούσε να την αντικαταστήσει με μια Fortress 3 κιλών. Οι άγκυρες Fortress έχουν εφ? όρου ζωής εγγύηση και διαθέσιμα ανταλλακτικά.

Αγκυρόσχοινο

description

Συνεχίζοντας τις έξυπνες λύσεις σχετικά με την αγκυροβολία, βρήκαμε το σχοινί που αντικαθιστά την καδένα της άγκυρας. Το πολύ πρακτικό αυτό σκοινί, έχει μέσα μολύβι που το κάνει αρκετά βαρύ ώστε να αντικαταστήσει την αλυσίδα. Αυτόματα, το σκοινί είναι πολύ πιο εύκολο στο χειρισμό από την αλυσίδα, πολύ πιο φιλικό για τα χέρια μας αλλά και για τις επιφάνειες του σκάφους που πιθανών να ακουμπήσει κατά τη διάρκεια της αγκυροβολίας, ιδιαίτερα αν έχουμε φουσκωτό σκάφος. Το έκταμα του αγκυρόσχοινου που πρέπει να αφήσουμε για ένα ασφαλές αγκυροβόλιο είναι τρεις φορές το βάθος.

Άγκυρες Lewmar

description

Αν πάλι είμαστε λάτρεις του παραδοσιακού, ο Ναυτίλος προτείνει άγκυρες Delta γαλβανιζέ από τη Lewmar. Είναι κατασκευασμένες από μαγκανισμένο ατσάλι υψηλής ποιότητας ή από ανοξείδωτο ατσάλι. Λόγω του χαμηλού κέντρου βάρους και της γεωμετρίας αυτοανόρθωσης, δίνει την σιγουριά ότι αυτή η άγκυρα πιάνει αμέσως. Η πατέντα αυτής της άγκυρας είναι ότι η μύτη της είναι γεμάτη με μολύβι. Αυτό διασφαλίζει ότι η άγκυρα δεν θα πέσει ποτέ ανάποδα.

Κοντάρι για μπεντένι από τη Morrfast

description

Παραμένοντας στο θέμα του ασφαλούς και εύκολου δεσίματος του σκάφους, βρήκαμε ένα ακόμα πολύ έξυπνο gadget. Το κοντάρι για μπεντένι από τη moorfast, είναι μια έξυπνη πατέντα η οποία μας επιτρέπει να παίρνουμε τον πλωριό κάβο μας μπεντένι, χωρίς τη βοήθεια κάποιου, μέσα από το σκάφος με μια κίνηση.

Ψησταριά Magma

description

Φεύγοντας από το θέμα του δεσίματος του σκάφους, όντας λάτρεις του ναυτικού κάμπινγκ, ψάξαμε να βρούμε gadgets που θα εξυπηρετούσαν αυτό το σκοπό. Βρήκαμε λοιπόν μια υπέροχη ψησταριά με γκάζι από την εταιρία Magma. Είναι κατασκευασμένη από 100% ανοξείδωτο ατσάλι για μέγιστη αντοχή στην διάβρωση, έχει έξυπνο καπάκι που εμποδίζει το απότομο κλείσιμο, μεγάλο βραχίονα για εύκολη μετακίνηση, χρησιμοποιεί φιάλες Camping Gaz (CV-270, CV-270 Plus, CV470 ή CV470 Plus) μίξης προπανίου/ βουτανίου και η διάρκεια ψησίματος είναι 2 – 4 ώρες.

Φωτισμός Must Product

description

Ένα άλλο χρήσιμο gadget είναι το λεντάκι (led) της Must Product. Πόσες φορές χρειαζόμαστε φως στο σκάφος αλλά φοβόμαστε μην εξαντλήσουμε τις μπαταρίες μας, ιδίως αν έχουμε δυνατά μελτέμια και είμαστε αναγκασμένοι να μείνουμε δεμένοι μερικές μέρες; Τα φωτιστικά της Must Product, χρησιμοποιώντας τη τεχνολογία led, μας δίνουν πολλές ώρες αυτονομίας και δυνατού φωτισμού.

Φωτισμός Navi Safe Led

description

Μια ακόμη πρόταση φωτισμού, είναι το Navi Safe Led με μαγνήτη και τρία χρώματα φωτισμού. Η έξυπνη κατασκευή του με δυνατό μαγνήτη, μας επιτρέπει να το κολλήσουμε άμεσα σε όποιο σημείο του σκάφους μας ενδιαφέρει, χωρίς ιδιαίτερες πατέντες. Μπορούμε να το βρούμε και σε ολόλευκο χρώμα, ως φανάρι αγκυροβολίας.

Σωσίβια Crewsaver

description

description

Περνώντας στην κατηγορία της ασφάλειας, ο Ναυτίλος διαθέτει τεράστια γκάμα σωσιβίων, κυρίως φουσκωτών και αυτόματων. Εντύπωση μας έκαναν τα σωσίβια της Crewsaver στα 150N και 190Ν. Η εμφάνιση, η ποιότητα κατασκευής και η ευκολία προσαρμογής σε κάθε τύπο σώματος είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά στοιχεία που προσέχουμε όταν εξετάζουμε εξοπλισμό ασφαλείας.

Παιδικά Σωσίβια Crewsaver

description

Σημαντικό θεωρούμε να μην ανεβαίνει ποτέ παιδί χωρίς σωσίβιο στο σκάφος. Ζητήσαμε λοιπόν την πρόταση του Ναυτίλου και μας έδειξε το παιδικό σωσίβιο της Crewsaver για ηλικίες 8-12 ετών. Για τους μικρότερους θαλασσόλυκους, ηλικίας 1- 10 ετών, η Crewsaver προσφέρει ένα αυτόματο σωσίβιο, προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες αυτής της ηλικίας.

Φίλτρο βενζίνης – πετρελαίου

description

Τέλος, εντύπωση μας έκανε το πολύ πρακτικό φίλτρο βενζίνης/ πετρελαίου SIF3C για φουσκωτά και πολυεστερικά μηχανοκίνητα σκάφη. Έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές φορές πρόβλημα σε νησιά όταν θέλουμε να βάλουμε βενζίνη ή πετρέλαιο μέσα από φίλτρα για να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει νερό, χώμα, κατακάθια από το βυτίο ή οτιδήποτε άλλο θα δημιουργούσε πρόβλημα στην τροφοδοσία του κινητήρα. Έχουμε καταγγείλει στο blogs μας κάποιον βενζινά ο οποίος δεν είχε υπομονή να αφήσει να βάλουμε βενζίνη σε ροή μικρότερη της full. Το φίλτρο μας δεν μπορούσε να ανταποκριθεί και έτσι είχαμε πρόβλημα υπερχείλισης. Το συγκεκριμένο φίλτρο λύνει το πρόβλημα της δυνατής ροής φιλτράροντας με ταχύτητα 8 – 30 λίτρα/ λεπτό, ανάλογα το μοντέλο.

Για περισσότερες πληροφορίες:

nautilus.gr

Υποκαταστήματα:

Καλαμάκι
Μεταμορφώσεως 2 & Λ.Ποσειδώνος 33,

17 455 Αλιμος
Τηλ. 210 9854238, Fax 210 9849444
e mail: [email protected]

Λαύριο

Ποσειδώνος 4-8, 14 500 Λαύριο

Τηλ.22920 69288, Fax 22920 69289

Πειραιάς
Ακτή Μουτσοπούλου 36
Πασαλιμάνι
Τηλ.210 4283478
Fax 210 4283379