Νέος πομποδέκτης Explorer GX1700E GPS DSC.

Η Standard Horizon παρουσιάζει τον πρώτο σταθερό VHF πομποδέκτη DSC παγκοσμίως με ενσωματωμένο δέκτη GPS.

 

Η Standard Horizon, κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτρονικών συσκευών, έκανε την πρώτη παρουσίαση του πομποδέκτη Explorer GX1700E GPS DSC, ο οποίος διαθέτει στην πρόσοψη του ενσωματωμένη κεραία GPS 12 καναλιών.  Έτσι ο  καλοσχεδιασμένος πομποδέκτης GX1700E είναι ο πρώτος παγκοσμίως με αυτό το πλεονέκτημα, καθώς οι υπόλοιποι πομποδέκτες χρειάζονται την σύνδεση εξωτερικής κεραίας GPS για να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν πλήρως την λειτουργία DSC.

Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ συμπαγής και ανθεκτική κατασκευή, με μήκος μόλις 9 εκατοστά, το μισό από τους περισσότερους συγκρίσιμους πομποδέκτες των περισσοτέρων ανταγωνιστών, με μεγάλη ευκολία εγκατάστασης, είτε σε επίπεδη επιφάνεια είτε χωνευτό σε κονσόλα. Η ενσωματωμένη κεραία GPS επιτρέπει την εύκολη εγκατάσταση και αφαίρεση του πομποδέκτη. Επίσης ο πομποδέκτης GX1700E μπορεί να στείλει δεδομένα GPS σε οποιαδήποτε συμβατή συσκευή ΝΜΕΑ 0183.

Θέλετε να εγκαταστήσετε τον πομποδέκτη GX1700E σε σημείο που δεν μπορείτε να έχετε στίγμα από τη εσωτερική κεραία, τότε μια εξωτερική κεραία GPS μπορεί να συνδεθεί όπως σε όλους τους υπολοίπους πομποδέκτες της Standard Horizon.

 

 

Ο πομποδέκτης GX1700E συγκεντρώνει όλη την δοκιμασμένη και αποδεδειγμένη φιλοσοφία σχεδιασμού της Standard Horizon για εύκολη χρήση με μεγάλο βαθμό λειτουργικότητας. Ο πομποδέκτης έχει μια μεγάλη ευκρινή με οπίσθιο φωτισμό οθόνη, με πλήρως ρυθμιζόμενη φωτεινότητα και αντίθεση. Το προαιρετικό μικρόφωνο CMP30B (RAM mic) μπορεί να συνδεθεί, αναπαράγοντας όλες τις λειτουργίες των πλήκτρων και παρέχοντας έναν πλήρη δεύτερο σταθμό στο σκάφος.

Επίσης το μικρόφωνο RAM λειτουργεί και σαν εσωτερικό intercom (ενδοσυνεννόηση). Επιπλέον η τεχνολογία Clearvoice που χρησιμοποιεί για την μείωση του θορύβου, εξαλείφει την εισβολή θορύβων και παρεμβολών από τις μηχανές ή τον αέρα, για να διασφαλίσει μια καθαρή κρυστάλλινη επικοινωνία. 

Η λειτουργία ITU-R M493-11 Κλάσεως D DSC, επιτρέπει την λήψη ειδοποιήσεων κινδύνου DSC στο Κανάλι 70 ακόμη και όταν ακούτε άλλες επικοινωνίες. Εκτός από τις ζωτικής σημασίας λειτουργίες του πομποδέκτη, όπως του ειδικού πλήκτρου ανάγκης, της διπλής ακρόασης και της σάρωσης προτεραιότητας, ο πομποδέκτης GX1700E έχει επίσης προγραμματιζόμενη σάρωση και μια λειτουργία προγραμματιζόμενων καναλιών με όνομα από τον χρήστη.

Ο ενσωματωμένος δέκτης GPS επιτρέπει στην συσκευή μια ποικιλία χρήσιμων λειτουργιών, όπως τη δυνατότητα αποθήκευσης 100 σημείων. Αυτά μπορούν να επιλεγούν και να χρησιμοποιηθούν εμφανίζοντας μια οθόνη με πυξίδα στην οποία εμφανίζονται η ταχύτητα εδάφους (SOG), η πορεία εδάφους (COG), η διόπτευση και η απόσταση προς ένα σημείο.

Η παρουσίαση και οι πληροφορίες θέσης επιτυγχάνονται γρήγορα και εύκολα μέσα από ένα εύκολο μενού και μπορεί να ζητηθεί από και να αποσταλεί προς, σε οποιοδήποτε σκάφος του οποίου το νούμερο MMSI είναι γνωστό, μια αρκετά χρήσιμη λειτουργία για έναν στόλο μιας εταιρείας της οποίας ένα σκάφος ταξιδεύει. Ο πομποδέκτης GX1700E μπορεί να ρυθμισθεί έτσι ώστε αυτόματα να λαμβάνει τις θέσεις έως τεσσάρων σταθμών και χάρη σε μια διπολική σύνδεση NMEA, οι θέσεις που έχουν ληφθεί από ένα σήμα DSC κινδύνου ή μια ζήτηση λήψης θέσης μπορεί να τα εμφανίσει γραφικά σε ένα συμβατό χαρτογραφικό GPS.

 

Ο πομποδέκτης GX1700E είναι κατασκευασμένος με ένα ανθεκτικό σασί, είναι στεγανός σύμφωνα με το πρότυπο IPX8 (βύθιση στο 1,5 μέτρο για 30 λεπτά) και φέρει την εγγύηση των 2 ετών της Standard Horizon.

 

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Μοντέλο πομποδέκτη:             Explorer GX1700E GPS DSC

Τύπος:                                         ITU-R M493-11 Κλάσεως D πομποδέκτης DSC

Διαστάσεις:                                 150mm x 85mm x 90mm

Χωνευτή εγκατάσταση:            137mm x 72mm x 65mm

Τάση λειτουργίας:                      11V έως 16.5V

Κλίμακα συχνοτήτων:               156.025MHz έως 157.425MHz

Έξοδος RF:                                    25W (Hi) και 1W (Lo)

Κανάλια GPS:                              12

Χρόνος αρχικής θέσης:               1 λεπτό (αντιπροσωπευτικό)

Σύστημα χαρτογράφησης:         WGS84

Είσοδος ΝΜΕΑ 0183 GPS:          (4800 Baud) GSA, GSV, GGA, GLL, GNS, RMC

Έξοδος ΝΜΕΑ 0183 GPS:            (4800 Baud) DSC και DSE

Ημερολόγιο κλήσεων Κινδύνου:          27

Ημερολόγιο Προσωπικών κλήσεων:   64

Κατάλογος Προσωπικών κλήσεων:     80

Κατάλογος Ομαδικών κλήσεων:          32

Κατάλογος σημείων:                             100

Οθόνη LCD:                                        Πλήρους ανάπτυξης Οθόνη

Διαστάσεις οθόνης:                             70mm x 34mm

Αξιολόγηση στεγ/τας:                          IPX8

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος

 ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΑΕ

Ακτή Μουτσοπούλου 56

18536 Πειραιάς

ΤΗΛ. 210 4514631, 210 4286121

Email: [email protected]

www.filippakis.com