Νέες “μηχανοκίνητες” δημιουργίες από τη Jeanneau

Νέες “μηχανοκίνητες” δημιουργίες από τη Jeanneau

Δύο είναι τα νέα από τη μεγάλη Κυρία της γαλλικής παραγωγής.

Το νέο Prestige 38 S, που περιμένουμε να δούμε για πρώτη φορά στις αρχές Ιανουαρίου 2008 στο σαλόνι του Düsseldorf και πιθανότατα πιο πριν στο σαλόνι του Λονδίνου.

Το δεύτερο είναι το Merry Fisher 725, που σίγουρα θα φιγουράρει στο περίπτερο του ναυπηγείο στο σαλόνι του Παρισιού, στις αρχές Δεκεμβρίου.

Σχετικά με το Prestige 38 S, που έρχεται να καλύψει το κενό στην ομώνυμη γκάμα ανάμεσα στο 34 S και 42 S, ενώ ήδη είχε αναγγελθεί η «γέννησή» του στις αρχές του 2008, δεν είχαμε δει κάποια πλάνα της διαρρύθμισης, που θεωρείται πρωτοποριακή. Σήμερα, λοιπόν μαθαίνουμε πως η διαφορά βρίσκεται στη σχεδίαση, που προσφέρει δύο κόκπιτς, μια καινοτομία που συναντάμε σε σκάφη open μεγαλύτερα από 40 πόδια. Σχεδιασμένο από τον Ιταλό Garroni (κάτι που αντανακλάται με την πρώτη ματιά) και με την υπογραφή για τη γάστρα του γνωστού Αμερικάνου σχεδιαστή Michael Peters, το Prestige 38 S θα είναι σίγουρα ένα από τα πιο πετυχημένα μοντέλα του ναυπηγείου. ?λλα δύο στοιχεία, που προσφέρουν «το κάτι άλλο» στο σκάφος είναι το «γκαράζ» του σκάφους στην πρύμη, αλλά και την ηλεκτρικά ανοιγόμενη οροφή του κόκπιτ, που δημιουργεί έναν ενιαίο ανοιχτό χώρο στο κατάστρωμα. Η μηχανοκίνησή του βασίζεται σε δίδυμες Cummins QSD 4.2 των 320 ίππων η κάθε μία, με sterndrives.

Στο σαλόνι του Παρισιού θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα ακόμα σκάφος στην κατηγορία των fishing cruisers, που είναι η γκάμα των Merry Fisher. To Merry Fisher 725 νέας γενιάς με εξωλέμβια και πολύ άνετο εσωτερικό χώρο είναι βασισμένο στο πετυχημένο 625, που έχει πουλήσει περισσότερα από 2.000 κομμάτια. Προσφέρει δύο διπλές κουκέτες, μια στην πλώρη και μια στο μετατρεπόμενο για της ανάγκες σαλόνι. Οι γραμμές του είναι χαρακτηριστικές της νέας γενιάς σκαφών της Jeanneau, με μεγάλο flare στην πλώρη για πιο στεγνό κατάστρωμα, «ευάερο και ευήλιο» πιλοτήριο που προσφέρει ορατότητα 360 μοιρών και καθαρές γραμμές του deck.

Πληροφορίες: Αθηναϊκές Επιχειρήσεις Κοτέρων Α.Ε.,
Λεωφ. Ποσειδώνος 1-2, 175 61 Π. Φάληρο, τηλ. 210.98.11.820, 210.98.49.086,
fax 210.98.25.701,
e-mail [email protected],
www.athenian-yachts.gr.