Ιταλική νίκη στο Παγκόσμιο ORCi με δεύτερο το Ελληνικό σκάφος MELITI IV

Ιταλική νίκη στο Παγκόσμιο ORCi με δεύτερο το Ελληνικό σκάφος MELITI IV


Η εβδόμη ιστιοδρομία ήταν καθοριστική για τα αποτελέσματα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης που διοργάνωσε ο ΠΟΙΑΘ με την συνεργασία του ΝΟΕ, στα νερά του Σαρωνικού και χορηγούς την Amita Motion και την WIND.

Η ασθενείς Νότιοι άνεμοι που επικρατούσαν το Σάββατο στον Σαρωνικό και η εξαιρετική τακτική του ιταλικού σκάφους Libertine ήταν τα στοιχεία που έδωσαν το τελικό αποτέλεσμα του άρτια οργανωμένου παγκοσμίου πρωταθλήματος ORCi. Το ιταλικό πλήρωμα του Libertine με επικεφαλής έναν διεθνώς αναγνωρισμένο ιστιοπλόο τον Francesco de Angelis ( κυβερνήτη του σκάφους PRADA – LUNA ROSSA στο AmericaΆ;s Cup ), κέρδισε στα σημεία της τακτικής το Ελληνικό MELITI IV του Γιώργου Ανδρεάδη και πήρε το βαρύτιμο κύπελλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή 2008, από τα χέρια του εκπροσώπου του ORCi κ. Nicola Sironi.

Τα Ελληνικά σκάφη που έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν κέρδισαν συνολικά 4 θέσεις στην πρώτη δεκάδα της γενικής βαθμολογίας και διεκδίκησαν με αξιώσεις τις θέσεις στο βάθρο, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά το υψηλό επίπεδο της Ελληνικής ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης.


Το παγκόσμιο πρωτάθλημα έκλεισε το βράδυ του Σαββάτου με την απονομή αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους ξένους συμμετέχοντες για την άρτια διοργάνωση του και τις ικανότητες των Ελλήνων να φιλοξενούν και να διοργανώνουν αγώνες διεθνούς εμβέλειας.

Η τελική βαθμολογία μετά από 7 ιστιοδρομίες για τα 5 πρώτα σκάφη του παγκοσμίου ORCi 2008 είναι:

1. LIBERTINE(ITA) 39,50 A. DE MARINIS
2. MELITI IV (GRE) 41,50 G. ANDREADIS
3. BOHEMIA EXPRESS (CZE) 60,50 R. VOJTA
4. PHITECUSA (ITA) 62,00 V. LANDOLFI
5. SUPERFAST RACING (GRE) 77,24 P. LIVAS & N. LAZOS

Τελικά αποτελέσματα και φωτογραφίες στο http://orcworld2008. horc.gr