Η FRANMAN S.A. ανακοινώνει την αντιπροσώπευση της Ιταλικής εταιρείας Toy Marine

Η FRANMAN S.A. ανακοινώνει την αντιπροσώπευση της Ιταλικής εταιρείας Toy Marine .


Η φιλοσοφία κατασκευής των σκαφών της Toy Marine βασίζεται στις κλασσικές γραμμές και την προηγμένη τεχνολογία.Τα σχεδιαστικά standards συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά των Αμερικανικών σκαφών του 1930 – όπως αυτά των Lobster Boats και των Fast Commuters- με την Ιταλική παράδοση του 1960 που βασίζεται στην υψηλή ποιότητα και την επιμονή στη λεπτομέρεια.
Ο σχεδιασμός και η βελτιστοποίηση των σκαφών πραγματοποιείται στο Nauta Design Studio του Μιλάνου, γνωστό για τις επιτυχημένες κατασκευές custom made σκαφών αλλά και σκαφών μαζικής παραγωγής. Χάρη στην ιδιαίτερη κατασκευή της γάστρας τους τα σκάφη της Toy Marine εξασφαλίζουν υψηλές αποδόσεις και άνεση στην πλεύση ακόμα και σε ταραγμένη θάλασσα.
Τα μοντέλα της Toy marine είναι 36, 51 και 68 ποδών. O αρμονικός σχεδιασμός σε συνδυασμό με τις υψηλές επιδόσεις τους θέτουν νέα πρότυπα σε ότι αφορά το στυλ και την ποιότητα των μεσογειακών Cruisers.

Toy 36


To μοντέλο Toy 36 αποτελεί ιδανική λύση για μικρές αποδράσεις. Είναι εξοπλισμένο με τέσσερις κλίνες ενώ ο σχεδιασμός του είναι αρμονικός, βασισμένος σε κλασσικά πρότυπα και μελετημένος ως τη τελευταία λεπτομέρεια.
Η ασφάλεια, η άνεση και η ευκολία χειρισμού που προσφέρει το συγκεκριμένο σκάφος είναι αποτέλεσμα της έρευνας στην οποία έχει επενδύσει η Toy Marine.

Πλώρα και πρίμα υπάρχουν υδατοστεγείς φράκτες για απόλυτη ασφάλεια. Η στάνταρτ εγκατάσταση γεννήτριας εξασφαλίζει σταθερή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος επιτρέποντας την ασφαλή και αποτελεσματική χρήσης της κουζίνας, του ηλεκτρικού βαρούλκου, του θερμοσίφωνα, του ψυγειοκαταψύκτη (110 λίτρα χωρητικότητα), και επιπλέον του GPS, του WHS και του στερεοφωνικού CD player.
O προαιρετικός εξοπλισμός περιλαμβάνει: συσκευή αφαλάτωσης νερού, αυτόματο πιλότο, radar και air-condition.


Toy 51

Το Toy 51 γεννήθηκε έπειτα από παράκληση πολλών πελατών οι οποίοι αναζητούσαν τις κλασσικές και καθαρές γραμμές του Toy 36 αλλά με πιο άνετους χώρους και την ίδια άνεση πλεύσης.
Το τελικό αποτέλεσμα οφείλεται στις ιδέες της ομάδας του Nauta Yacht Design οι οποίοι δούλεψαν έτσι ώστε να διατηρήσουν τις βασικές γραμμές που είχε και το Toy 36 και ταυτόχρονα να διατηρήσουν το κλασσικό look ενός πραγματικού ΅Lobster BoatΆ.


Στο πρυμναίο μέρος υπάρχει ένας άνετος και φιλόξενος χώρος με δύο μεγάλα κρεβάτια ηλιοθεραπείας τοποθετημένα στις δύο πλευρές και έναν ευρύχωρο καναπέ στην πρύμνη. Χώρος ηλιοθεραπείας υπάρχει και στην πλώρη μπροστά από το cockpit για να απολαμβάνει κανείς τον ήλιο σε στιγμές ήρεμης πλεύσης.
Για να μην επηρεάζονται αισθητικά οι καθαρές γραμμές του Toy 51 ο χώρος αποθήκευσης του tender έχει τοποθετηθεί κάτω από τον καναπέ της πρύμνης και είναι εξοπλισμένος με υδραυλικό σύστημα.


Οι εσωτερικοί χώροι κάτω από το κατάστρωμα είναι αρκετά μεγάλοι καθώς γίνεται αξιοποίηση της γάστρας σε όλο της το πλάτος. Υπάρχουν δύο ξεχωριστές καμπίνες που μπορούν να διαμορφωθούν σε ποικίλους συνδυασμούς με διπλά ή μονά κρεβάτια .
Η καμπίνα του ιδιοκτήτη έχει δικό της μπάνιο με ξεχωριστή ντουζιέρα, ενώ οι καμπίνες των φιλοξενούμενων εξυπηρετούνται από το δεύτερο μπάνιο του σκάφους που επίσης διαθέτει ξεχωριστό ντους.
Yπάρχει επίσης πλήρως εξοπλισμένη και ανεξάρτητη καμπίνα skipper με πρόσβαση στο cockpit. Φυσικά και αυτή η καμπίνα είναι ευρύχωρη με ξεχωριστή ντουζιέρα , ιδανική και για παιδιά που θέλουν το δικό τους προσωπικό χώρο.
Για την πρόωση του σκάφους φροντίζουν δύο μηχανές Cummins 715 HP που εξασφαλίζουν αρκετή δύναμη για χειρισμούς ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες. Έχοντας απόλυτη ασφάλεια και άνεση η ταχύτητα κρουαζιέρας φτάνει τους 30 κόμβους ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τους 34 κόμβους.

Τoy 68


O κλασσικός και αρμονικός σχεδιασμός του και η σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια κάνουν το Τoy 68 μοναδικό σκάφος. Το καλούπι και τα μοντέλα δημιουργήθηκε με μηχανήματα NC (Numeric Control) και όλα τα μέρη του συναρμολογήθηκαν με μεγάλη δεξιοτεχνία.
Ένα πραγματικό καθαρόαιμο το οποίο λόγω της αυτονομίας των 760 μιλίων άλλαξε τα standards του cruising.

Το εσωτερικό του Τoy 68 αντανακλά την αρχική ιδέα του project: την αίσθηση του καλού σχεδιασμού και της απλότητας.
Οι απαλοί τόνοι του μαονιού, τα απαλά χρώματα της οροφής και τα μεγάλα παράθυρα δημιουργούν ευάερους και ευήλιους χώρους. Εκτός από την τραπεζαρία υπάρχει μία μεγάλη κυρίως καμπίνα, δύο καμπίνες φιλοξενουμένων και τρία μπάνια με ξεχωριστή εγκατάσταση ντουζιέρας. Ο χώρος πληρώματος έχει ανεξάρτητη είσοδο και περιλαμβάνει μαγειρείο με τραπεζαρία και καμπίνα με δυο κουκέτες και μπάνιο.

Εκτός από το μεγάλο cockpit, οι εξωτερικοί χώροι περιλαμβάνουν και flying bridge , η οποία ενσωματώνεται τέλεια με τις κομψές γραμμές της υπερκατασκευής και έχει χώρο για ηλιοθεραπεία.Καθώς ο γραμμικός σχεδιασμός του καταστρώματος από τικ συνεχίζεται, συναντά κανείς ακόμα ένα χώρο ηλιοθεραπείας μπροστά στη γέφυρα.
Κάτω από το κατάστρωμα πίσω από το cockpit υπάρχει χώρος αποθήκευσης για tender τεσσάρων μέτρων του οποίου η καθέλκυση διασφαλίζεται με ένα απλό υδραυλικό σύστημα.
Χάρη στις δύο μηχανές caterpillar 1015 HP, το Toy 68 αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα έως 28 κόμβους ενώ η ταχύτητα κρουαζιέρας φτάνει στους 24 κόμβους.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος Franman S.A. τηλ.: +30 210 9532 353, φαξ.: +30 210 9532 354
http://www.franman-sa.gr, e-mail: [email protected]