Η κατασκευή υβριδικής μονάδας είναι πολύ κοντά στην υλοποίησή της…

Η κατασκευή υβριδικής μονάδας είναι πολύ κοντά στην υλοποίησή της…

Tο 2009 ξεκίνησε δυναμικά, καθώς μετά την επιτυχημένη μας δράση της δενδροφύτευσης στο Αλιβέρι, η κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και της Greenpeace, επίσημα απέρριψε οριστικά τη χρήση του λιθάνθρακα.


Και τα καλά νέα, συνεχίζουν! Μετά την νίκη κατά του λιθάνθρακα στην ηπειρωτική Ελλάδα, όλα δείχνουν πως μία ακόμα εξίσου σημαντική νίκη είναι κοντά, αυτή τη φορά κατά του πετρελαίου στα νησιά του Αιγαίου. Ήταν Σεπτέμβρης του 2005, όταν η Greenpeace βρέθηκε σε περιοδεία στη Λέσβο με σύνθημα «ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΚΑΘΑΡΟ ΜΕΛΛΟΝ» και όχημα το μικρό καραβάκι, την Anna. Στόχος της εκστρατείας, η συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την ανάδειξη της Λέσβου ως το πρώτο νησί που δε θα χρειάζεται ούτε μία σταγόνα πετρέλαιο για την ηλεκτροδότησή του.

Τέσσερα χρόνια μετά, η πρότασή μας, βρίσκεται πολύ κοντά στην υλοποίησή της. Η ιδέα της κατασκευής μίας υβριδικής μονάδας η οποία θα εκμεταλλεύεται τον αέρα και τον νερό για την παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας, αναμένεται σύντομα να εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: www.greenpeace.org