Επίδαυρος 2011. Ιστιοπλοϊκός αγώνας ανοιχτής θάλασσας.

Απολογισμός του αγώνα.

Στην πρώτη ιστιοδρομία της Παρασκευής φύσαγε βόρειος-βορειοδυτικός (μαϊστροτραμουντάνα) τα σκάφη κατέβηκαν γρήγορα με φαινόμενο άνεμο πλαγιοδρομία, και τα πιο αργά σκάφη σε 4,5 ώρες είχαν τερματίσει λίγο βόρεια από το λιμάνι της Αίγινας.

Το Σάββατο τα σκάφη ξεκίνησαν στρωτά με ένα βορειοδυτικό αεράκι, πήγαν μέχρι την Πλατειά, και μετά ήρθε η μπουνάτσα. Η σοροκάδα που περιμέναμε αργούσε, και όταν ήρθε ήταν πιο ασθενική από όσο ελπίζαμε. Αρκετά σκάφη δεν μπόρεσαν να τερματίσουν μέσα στα χρονικά τους όρια. Το βράδυ στη Νέα Επίδαυρο δώσαμε τα κύπελλα στους πρώτους από τις 2 πρώτες ιστιοδρομίες,  ξεκουραστήκαμε.

Η Κυριακή ήταν Νέα Επίδαυρος – Φάληρο όρτσα και με ένα γεμάτο 6αρι μποφώρ αέρα. Τα πιο μικρά σκάφη ταλαιπωρήθηκαν λίγο, αλλά ο αγώνας πάλι ήταν γρήγορος και έντονος.

Συνολικά στο τριήμερο τα 60 σκάφη αντιμετώπισαν όλες σχεδόν τις συνθήκες, με αποτέλεσμα να κερδίσουν τα σκάφη και τα πληρώματα που αποδείχτηκαν καλύτεροι all rounders (όλων των συνθηκών ). Χαρακτηριστικά σε 2 από τις 3 κατηγορίες κέρδισαν το σύνολο του αγώνα σκάφη που δεν είχαν πρωτιά σε καμία ιστιοδρομία, αλλά ήταν σταθερά στις πρώτες θέσεις σε όλες.

Νικητές του αγώνα ήταν:

Στην κατηγορία ORC  international το σκάφος “Αλληγορία” του ναυτικού ομίλου Δελφινάριο με κυβερνήτη το Γιάννη Αργυράκη

Στην κατηγορία ORC club το “Αδρα” του ΝΑΟ Βούλας με κυβερνήτη το Ζηνόβιο Γρηγοριάδη.

Στην κατηγορία IRC το σκάφος “Ούσυρα” του ναυτικού ομίλου Σύρου με κυβερνήτη το Θανάση Παπαδόπουλο (2η συνεχόμενη χρονιά που κερδίζει το Ούσυρα την κατηγορία)

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου έγιναν οι απονομές επάθλων στις εγκαταστάσεις του ΝΑΟΕΦ στο Μικρολίμανο.