Δραστική μείωση NOx

Τεχνολογία SCR για μηχανές σκαφών Volvo Penta

Η Volvo Penta, μαζί με την εξειδικευμένη εταιρία STT Emtec, παρουσιάζει τώρα μία αποτελεσματική λύση για τη δραστική μείωση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου NOx από υψηλόστροφους πετρελαιοκινητήρες σκαφών. Το σύστημα χρησιμοποιεί τεχνολογία Selective Catalytic Reduction (SCR) και προορίζεται για επιβατικά σκάφη σε λιμάνια πόλεων και πλωτές εξέδρες ποταμών, κρατικά σκάφη όπως πιλοτίνες και περιπολικά, επαγγελματικά σκάφη, ρυμουλκά και λοιπές εφαρμογές όπου οι απαιτήσεις εκπομπών ρύπων είναι πολύ αυστηρές.

description

Η τεχνολογία SCR χρησιμοποιείται σε όλο και περισσότερες εφαρμογές στον κόσμο. Φορτηγά αυτοκίνητα, μονάδες παραγωγής ενέργειας και μηχανήματα έργων είναι τρία παραδείγματα. Σε περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές, η τεχνολογία SCR έχει χρησιμοποιηθεί επίσης και πάνω σε πλοία. Αρκετά φέριμποτ στη Βαλτική θάλασσα χρησιμοποιούν με επιτυχία την τεχνολογία SCR εδώ και πολλά χρόνια.

Μείωση εκπομπών NOx μέχρι 90%

Το σύστημα SCR μπορεί τώρα να προσαρμόζεται σε όλους τους πετρελαιοκινητήρες σκαφών της Volvo Penta και επιτυγχάνει μειώσεις NOx μέχρι 90%.

Η γκάμα ναυτικών κινητήρων της Volvo Penta ήδη πληροί τις προδιαγραφές EU stage 3A αλλά και τις US EPA tier 2 και IMO tier 2, που θα τεθούν σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2011. Με το σύστημα SCR, τα επίπεδα NOx μπορούν να μειωθούν μέχρι 2 g/kWh. Αυτό εναρμονίζεται με τα επίπεδα IMO Tier 3, και θα ισχύσει από το 2016.

Εφαρμογή της τεχνολογίας SCR στη ναυτιλία

Το SCR λειτουργεί ψεκάζοντας ουρία στο πολύ θερμό σύστημα εξάτμισης η οποία και μετατρέπεται σε αμμωνία. Η αμμωνία εισέρχεται σε ένα καταλύτη όπου αυτός αντιδρά με τα οξείδια του αζώτου (NOx) στην εξαγωγή και τα ανάγει σε καθαρό άζωτο. Οι εκπομπές (NOx) μπορούν να μειωθούν μέχρι 90%.

description

Η ναυτιλιακή εφαρμογή SCR είναι αποτέλεσμα των γνώσεων της STT Emtec στις τεχνολογίες μείωσης των NOx στον τομέα του αυτοκινήτου, που έχει προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες των παράκτιων επαγγελματικών σκαφών, πλοίων και σκαφών ανοιχτής θαλάσσης. Μαζί με τη Volvo Penta, η τεχνολογία SCR είναι έτοιμη τώρα για ταχύστροφους ναυτικούς πετρελαιοκινητήρες που λειτουργούν με απλό diesel.

Ένα ολοκληρωμένο, δοκιμασμένο και ελεγμένο σύστημα.

Το σύστημα STT Emtec SCR της Volvo Penta περιλαμβάνει ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου, ρεζερβουάρ ουρίας, αντλία ουρίας με μονάδα ψεκασμού και ένα καταλύτη. Το σύστημα έχει δοκιμαστεί εκτενώς στη Σουηδία στο επιβατικό φέριμποτ Sandhamn. Αυτό το φέριμποτ λειτουργεί στο Αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης, μία από τις πιο όμορφες αλλά και πιο δημοφιλείς και ευαίσθητες παράκτιες περιοχές.
Το ολοκληρωμένο σύστημα SCR θα πωλείται και θα συντηρείται μέσω των Εξουσιοδοτημένων Κέντρων και διανομέων μηχανών θαλάσσης της Volvo Penta.

Η STT Emtec, μία εταιρία με έδρα στη Σουηδία, εξελίσσει, προωθεί εμπορικά και παράγει καινοτόμες λύσεις για τον έλεγχο εκπομπών ρύπων και τη βελτιστοποίηση των επιδόσεων.