Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Γένοβας

Στις 19 Σεπτεμβρίου άνοιξε τις πύλες του, το 59ο Ναυτικό Σαλόνι της Γένοβας, που διοργανώνεται από την UCINA, την Ιταλική Ένωση Θαλάσσιων Βιομηχανιών. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα Ναυτικά Σαλόνια της Ευρώπης, και αυτό το πενθήμερο φιλοξένησε εκατοντάδες εκθέτες από όλη την Ευρώπη.

Το Εκθεσιακό Κέντρο στο λιμάνι και η πανέμορφη πόλης της Γένοβας, καλωσορίζουν όλους τους επαγγελματίες και τους λάτρεις της θάλασσας, προσφέροντας τους δραστηριότητες και ειδικές εκδηλώσεις ώστε να ζήσουν μία τέλεια εμπειρία και να γνωρίσουν τα τελευταία νέα στη βιομηχανία του yachting, από κινητήρες και ηλεκτρονικά, μέχρι αξεσουάρ και σχεδιασμό και φυσικά όλα τα νέα μοντέλα των σκαφών.

Κορυφαίοι εμπειρογνώμονες στον κλάδο της μεσιτείας για τα σκάφη αναψυχής, πωλήσεις, ναυλώσεις, μεταφοράς και παράδοσης στη Μεσόγειο και σε όλο τον κόσμο, είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε σεμινάρια και συζητήσεις για τα τυχόν προβλήματα και το μέλλον του επαγγέλματός τους.

Η Διεθνής Έκθεση Σκαφών της Γένοβας, φιλοξένησε εφέτος 986 εκθέτες από 28 χώρες και 5 ηπείρους, παρέχοντας πάνω από 200.000 τετραγωνικά μέτρα εκθεσιακού χώρου, (στη ξηρά και στο νερό), για πάνω από 1.000 σκάφη. Ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε τους 186.641 χιλιάδες, παρουσιάζοντας μία αύξηση του 7% από τον περσινό χρόνο. Ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών ήταν το Σάββατο 21/9 με τον καταπληκτικό αριθμό επισκεπτών να φτάνει τους 43.000! Πλήθος επαγγελματιών της θαλάσσιας βιομηχανίας και λάτρεις της θάλασσας επωφελήθηκαν από τις ηλιόλουστες καιρικές συνθήκες και κατέκλυσαν όλο το χώρο της έκθεσης!

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε 98 προγραμματισμένα γεγονότα, συνέδρια, ειδικές πρωτοβουλίες και πολυάριθμες εκδηλώσεις σε όλη την πόλη.

150 δημοσιογράφοι από 25 χώρες ήταν και πάλι παρόντες, προσκεκλημένοι από το Ιταλικό Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης και την Ιταλική υπηρεσία εμπορίου (ΙΤΑ).

Στο πρόγραμμα Tech Trade πήραν μέρος 45 επιχειρήσεις, παλιές  και νεοσύστατες που συναντήθηκαν με περισσότερους από 60 Ιταλούς εκθέτες.

Οι δοκιμές στη θάλασσα αυξήθηκαν από 4.780 το 2018 σε 5.622 το 2019.  Και υπογράφτηκαν περισσότερα συμβόλαια, δείχνοντας έτσι την αξία της Διεθνούς Έκθεσης Σκαφών στη Γένοβα.

Όπως κάθε χρόνο, βραβεύτηκαν τα καλύτερα σκάφη όλων των κατηγοριών:

Rib : Salpa Soleil 42

Sailing vessel: Italia Yachts 11.98

Motor boat: Rizzardi INsix

Οι διοργανωτές είναι απόλυτα ευχαριστημένοι: «Η Γένοβα έδειξε στον κόσμο πόσο ελκυστική και φιλόξενη είναι. Είμαστε και παραμένουμε φιλόδοξοι για ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία στο μέλλον».

Το 60ο Ναυτικό Σαλόνι θα πραγματοποιηθεί στην Γένοβα από τις 17 έως 22 Σεπτεμβρίου 2020.