“Γλαύκος” σεμινάριο υποβρυχίου ψαρέματος

Άλλο ένα σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από το σύλλογο υποβρυχίου κυνηγίου «Γλαύκο». Αυτή τη φορά το θέμα ήταν εξαιρετικά σημαντικό και επίκαιρο μιας και το καλοκαίρι που πέρασε σημαδεύτηκε από την απώλεια 15 συναδέλφων ψαροκυνηγών.

Για το θέμα της υποξίας κλήθηκε να μιλήσει ο Σταύρος Μπακανδρέας ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά το μηχανισμό των διαφόρων μορφών της, πως προκαλείται, τι επιπτώσεις έχει και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί. Επίσης στις δυόμισι ώρες που διήρκεσε το σεμινάριο απαντήθηκαν όλες οι ερωτήσεις με σκοπό να μην υπάρχουν απορίες στο τέλος.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν 25 άτομα (μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες), αριθμός αρκετά μικρός σε σχέση με το σύνολο των ψαροτουφεκάδων της Αθήνας και τη σπουδαιότητα του σεμιναρίου. Ας ελπίσουμε ότι όλοι οι υπόλοιποι γνώριζαν ήδη για την υποξία και γι’ αυτό δεν ήρθαν σε ένα σεμινάριο που μπορεί κάποια στιγμή να αποβεί σωτήριο γι’ αυτούς ή το ζευγάρι τους…

Στο διάλειμμα που έγινε στη μέση του σεμιναρίου κληρώθηκαν 5 σχολεία ελεύθερης κατάδυσης μεταξύ των συμμετεχόντων με επιλογή του επιπέδου της αρεσκείας τους, προσφορά του κ. Σταύρου Μπακανδρέα, ενώ όσοι ήθελαν να γραφτούν μέλη ο Γλαύκος έκανε δώρο την εγγραφή.