Αυλαία με αισιοδοξία για το Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το φετινό Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Expo, από τις 15 έως και τις 23 Οκτωβρίου ξεπερνώντας προσδοκίες εκθετών και διοργανωτών.

Το 33ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι απέδειξε για ακόμη μια φορά, ότι το σκάφος και η θάλασσα παραμένουν ένας ακαταμάχητος συνδυασμός πάντα στις επάλξεις της προτίμησης του κόσμου ο οποίος εν όψει μιας δύσκολης εβδομάδας για την ελληνική οικονομία στήριξε τον θεσμό.

Οι ίδιοι οι εκθέτες κατέθεσαν τις απόψεις τους καθώς όπως όλοι υποστηρίζουν η έκθεση «πήγε ανέλπιστα καλά», οι επισκέπτες έδειξαν ενδιαφέρον, έγιναν επαφές, κλείστηκαν  συμφωνίες και σαφέστατα το όφελος όπως όλοι καταλήγουν θα αποτιμηθεί μέσα στους επομένους μήνες.

«Ήρθε κόσμος ουσίας με γνώσεις και ενδιαφέρον για το αντικείμενο», μας είπε συγκεκριμένα ο κ. Κουρής Θέμης από την εταιρεία Next Boats, ενώ οι κύριοι Αγγελάκης Νικήτας της εταιρείας ΝΙΚΙΤΑ και Περιμένης Ηλίας της εταιρείας OCEANIC δήλωσαν ότι «έγιναν σημαντικές επαφές που δεν θα μπορούσαμε να τις κάνουμε από το γραφείο μας, καθώς οι επισκέπτες  είχαν την όρεξη να δουν και να αγοράσουν σκάφη και παρελκόμενα, δείχνοντας μας έμπρακτα, το ενδιαφέρον τους για τον κλάδο».

«Η έκθεση ήταν πάνω από αυτό που περιμέναμε», υποστήριξε ο κ. Περιμένης Ηλίας, «ο αριθμός των επισκεπτών μπορεί να ήταν λίγο κάτω από τον περσινό ωστόσο το ενδιαφέρον ήταν πολύ πιο ενισχυμένο από ότι περιμέναμε και αυτό μας εξέπληξε ευχάριστα».

Τέλος δεν έλειψαν και οι προτάσεις ενότητας για την ολοκληρωμένη παρουσία του κλάδου στην έκθεση: «Έπρεπε να έχουν έρθει όλοι» τονίζει ο κ. Μωραΐτης Μάκης της εταιρείας Κορμός ΑΒΕΕ «έστω και με λιγότερα προϊόντα, έστω και με μικρότερα περίπτερα.  Είναι σφάλμα να δίνουμε στον κόσμο την εικόνα ότι ο κλάδος συρρικνώνεται». Απόλυτα εναρμονισμένη με τα παραπάνω και η άποψη του κ. Κουρή Θέμη «Ο κόσμος ήρθε τελικά και είχε την διάθεση να δει και να ονειρευτεί. Πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν δυνητικοί αγοραστές. Έπρεπε να είμαστε όλοι εκεί ώστε να δώσουμε στον κόσμο μια νότα αισιοδοξίας που την χρειάζεται».

Η ελληνική ναυτική έκθεση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, χάρισε χαμόγελα αισιοδοξίας σε εκθέτες και επισκέπτες, συνεχίζοντας να προβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έναν από τους σημαντικότερους τομείς της οικονομίας και της ελληνικής κουλτούρας.

Το δυναμικό του παρόν στο 33ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι έδωσε και ο ανερχόμενος κλάδος της κατάδυσης με πλήθος καταδυτικών κέντρων και εταιρείες εξοπλισμού, με επιδείξεις σε πισίνα και άλλα δρώμενα.

Το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι διοργανώθηκε από την εταιρία οργάνωσης εκθέσεων Expo One με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πλαστικών Σκαφών Παρελκομένων Εξαρτημάτων Εμπόρων & Υπηρεσιών (ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ).